Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Με καταλήψεις σε ΕΠΑΛ η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Δυναμική απάντηση στο μέτρο της διαθεσιμότητας αναμένεται να δώσουν οι καθηγητές της Ε` ΕΛΜΕ οι οποίοι καλούν σε καταλήψεις στα ΕΠΑΛ Ευόσμου, Σταυρούπολης και Καλαμαριάς αποφάσισε για την Δευτέρα που είναι και η πρώτη μέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς. Ταυτόχρονα η Ε` ΕΛΜΕ προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας που θα ξεκινήσει στις 8 π.μ.

"Βρισκόμαστε ήδη πάνω στο έδαφος μιας νέας ολομέτωπης επίθεσης που δέχονται η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί με στόχο την ισοπέδωση των όποιων ιστορικών κατακτήσεων του κινήματος των εκπαιδευτικών, της νεολαίας και του λαού έχουν διασωθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα και – το κυριότερο – την πλήρη παράδοση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο κεφάλαιο και στο σύστημα πολιτικής κυριαρχίας του." αναφέρει η επιτροπή αγώνα της Ε` ΕΛΜΕ επισημαίνοντας παράλληλα ότι η " Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ με τις μαζικές απολύσεις θέλουν να συντρίψουν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά και να επιβάλλουν ένα γενικευμένο καθεστώς ελαστικών μορφών εργασίας, να ξεθεμελιώσουν το δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, να δημιουργήσουν νέους μεγάλους ταξικούς φραγμούς για τη μαθητική νεολαία με στόχο η εκπαίδευση από κοινωνικό αγαθό να γίνει εμπόρευμα και μόνο όποιος έχει χρήματα να σπουδάζει, ώστε να εγκαταστήσουν στα σχολεία ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς μόνιμης ανελευθερίας, ανασφάλειας και απόγνωσης στο οποίο τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα εκπαιδευτικών και νεολαίας θα είναι υπό διωγμόν. Βασική τους επιδίωξη είναι το μαζικό πέταγμα μαθητών από τα σχολεία, καθώς και να φτιαχτεί μια εκπαίδευση που θα προετοιμάζει χωρίς προστριβές και καθυστερήσεις, τους νέους ως δουλοπάροικους στην υπηρεσία του κεφαλαίου."

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν την ανάγκη αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ως την μόνη επιλογή γ"ια να μη μπορέσει η κυβέρνηση να περάσει την απόλυτη φτώχεια με τις μαζικές απολύσεις, να μην μπορέσει να εφαρμόσει τα νέα μέτρα αποδόμησης της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης, να μην πετύχει την καταρράκωση της ίδιας της αξιοπρέπειας των εργαζόμενων."

"Τώρα είναι η ώρα για να τα ανατρέψουμε όλα και όλους. Προχωράμε με όπλο μας την απεργία διαρκείας που αποφάσισε το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Η απόφαση αυτή του συνεδρίου είναι καταστατική υποχρέωση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που πρέπει να την καταθέσει στις Γ. Σ. των ΕΛΜΕ που θα προκηρυχθούν τώρα και θα αποφασίσουν την απεργία διαρκείας. Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, να σταματήσει να χρονοτριβεί και χωρίς άλλη καθυστέρηση να υλοποιήσει την απόφαση του Συνεδρίου." αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών που καλούν τους συναδέλφους τους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας – απόλυσης να αρνηθούν να εκχωρήσουν την εκπαιδευτική τους ιδιότητα. "Τους καλούμε να αξιοποιήσουμε την αγωνιστική μας ενότητα που οικοδομήσαμε το προηγούμενο διάστημα και να βρίσκονται στα σχολεία ώστε να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη υλοποίησης των αποφάσεων του ανυποχώρητου απεργιακού αγώνα του κλάδου που αποφάσισε το συνέδριο της ΟΛΜΕ." συμπληρώνουν

Τέλος καλούν σε ανοιχτή συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα Καθηγητών των ΕΛΜΕ τη Δευτέρα 2/9, στις 7. μ.μ. στην ΕΔΟΘ καθώς και σε ανοιχτό Δ.Σ. της ΕΛΜΕ την Τρίτη 3/9, στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία της ΕΛΜΕ για να συζητηθεί η πρόταση της ΟΛΜΕ προς τις Γ. Σ. και για την οργάνωση της υλοποίησης αποφάσεων της προηγούμενης Γ. Σ.


seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...