Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Αναβάλλεται η έναρξη του εξαμήνου

Την αναβολή της έναρξης του χειμερινού εξαμήνου αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης που συνήλθε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου για να εξετάσει τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη διαθεσιμότητα 49 διοικητικών υπαλλήλων και την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτή η πολιτική συνοψίζεται στα εξής:

Της συνεχούς μείωσης του διοικητικού προσωπικού, η οποία ανέρχεται και  λόγω του τελευταίου μέτρου της διαθεσιμότητας στο 37% την τελευταία τετραετία.

Της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που καταργεί ολοσχερώς τον κλάδο των Φυλάκων/Νυχτοφυλάκων με συνέπειες: α)Τους κινδύνους για την ασφάλεια  των φοιτητών και του προσωπικού και β) Την αδυναμία φύλαξης της δημόσιας περιουσίας και  των εκπαιδευτικών και ερευνητικών υποδομών.

Της επιβαλλόμενης νέας μείωσης  του Τακτικού Προϋπολογισμού που θα πλήξει άμεσα τη συνολική   εκπαιδευτική λειτουργία του Ιδρύματος.

Της έλλειψης διδακτικού προσωπικού.

Η Σύγκλητος αποφάσισε:

Να ζητήσει την κατάργηση της ΚΥΑ από τα συναρμόδια Υπουργεία.

Να προσφύγει  στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αναστολή εκτέλεσης και ακύρωση της ΚΥΑ και να ασκήσει κάθε άλλο προβλεπόμενο ένδικο μέσο.

Την  αναβολή έναρξης του χειμερινού εξαμήνου του τρέχοντος ακαδ. έτους.

Να επανεξετάσει τα δεδομένα στην επόμενη συνεδρίασή της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...