Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Παράταση διδακτικού έτους για κάθε σχολείο που κάνει κατάληψη θέλει το Υπ. Παιδείας

Στόχος της υπό συζήτηση πρότασης, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του Υπουργείου Παιδείας, η προστασία των μαθητών από την απώλεια μαθημάτων και, συνακόλουθα, από την αναγκαστική προσφυγή τους στα φροντιστήρια...


Σύμφωνα με αποκλειστικές διασταυρωμένες πληροφορίες ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος έδωσε εντολή στο Νομικό Τμήμα του υπουργείου Παιδείας να ετοιμάσει Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα ορίζει ότι «στα σχολεία που γίνεται κατάληψη πάνω από 3 ημέρες θα παρατείνεται αντίστοιχα το διδακτικό έτος».

Στόχος μας, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, είναι να προστατέψουμε τους μαθητές να μην χάνουν μαθήματα και αναγκάζονται να απευθύνονται για βοήθεια στα φροντιστήρια.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων καταγράφεται σημαντική αύξηση των καταλήψεων κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντα σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Παράγοντες της εκπαίδευσης υπολογίζουν οτι οι καταλήψεις στην Αττική ξεπερνούν τις 60 ενώ ήδη, υπό κατάληψη τελούν γυμνάσια και λύκεια στη Μεσσηνία, την Αρκαδία και την Κορινθία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...