Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ) για το πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος έκανε σήμερα την εξής δήλωση σχετικά με το θέμα του πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας: 


«Όλοι οι συμπολίτες μας γνωρίζουν τον αγώνα που έγινε για να παραμείνει το πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας. Ένας αγώνας που δεν οδήγησε μόνο στη διατήρησή του ως αυτόνομο εκπαιδευτικό ίδρυμα, αλλά και στην ενίσχυσή του τόσο με την απόκτηση και νέου τμήματος, το οποίο οδηγεί στη δημιουργία Πολυτεχνικής Σχολής, όσο και με την πρόσληψη καθηγητών που θα καλύψουν υπάρχοντα κενά.  

Όπως επίσης γνωρίζουν ότι με την ψήφιση σχετικής τροπολογίας στις 21/8/2013 από τη Βουλή, ξεπεράστηκε το πρόβλημα που υπήρχε με το ρυμοτομικό σχέδιο της έκτασης που παραχώρησε ο δήμος Κοζάνης προκειμένου να ανεγερθεί η πανεπιστημιούπολή του.

Όλα αυτά τα γνωρίζουν, λοιπόν, όλοι οι πολίτες αλλά φαίνεται να τα αγνοούν οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι, εκείνοι που είναι επιφορτισμένοι με το να πράξουν το αυτονόητο. Να εντάξουν το έργο της δημιουργίας των εγκαταστάσεων του πανεπιστημίου στο Π.Ε.Π. Δυτ. Μακεδονίας, όπου υπάρχει η πρόβλεψη χρηματοδότησης του ήδη από το 2010.

Από τις 11 Φεβρουαρίου του 2013, όταν και έγινε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με το μέλλον του πανεπιστημίου δεν πέρασαν απλώς επτάμιση μήνες, αλλά συνέβησαν και σημαντικά γεγονότα που, αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να διδάξουν σε όλους μας πως δεν είναι απλώς πολυτέλεια η όποια καθυστέρηση, αλλά μπορεί να αποβεί και πάρα πολύ επιζήμια.

Σήμερα, οι όποιες δικαιολογίες υπήρχαν για καθυστερήσεις έχουν εκλείψει. Γι΄ αυτό αναρωτιέμαι: Γιατί τέτοια αβελτηρία στο θέμα του πανεπιστημίου;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...