Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Στο ΣτΕ κατά της διαθεσιμότητας προσφεύγει το ΑΠΘ

Προειδοποιούν ότι θα παραιτηθούν όλα τα όργανα της διοίκησης εάν εφαρμοστεί το μέτρο – Τη Δευτέρα συναντώνται οι πρυτάνεις οκτώ πανεπιστημίων


Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων ετοιμάζει να καταθέσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση που είχαν οι πρυτανικές αρχές και ο κοσμήτορας του πανεπιστημίου με τη Νομική Επιτροπή αποφασίστηκε η άμεση κατάθεση αιτήσεως ακυρώσεως και αιτήσεως αναστολής εκτελέσεως, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της επικείμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα καταργήσει τις οργανικές θέσεις των διοικητικών υπαλλήλων.

Μάλιστα, τα όργανα της διοίκησης του ΑΠΘ προειδοποιούν ότι θα υποβάλουν μαζικά την παραίτησή τους, σε περίπτωση που το μέτρο υλοποιηθεί.

Τη Δευτέρα θα συναντηθούν οι πρυτάνεις των οκτώ πανεπιστημίων που θίγονται καίρια από τις εξελίξεις, καθώς και το συντονιστικό όργανο της Συνόδου των Πρυτάνεων, προκειμένου να συζητηθεί κοινή προσφυγή στη δικαιοσύνη και να προγραμματιστούν κοινές δράσεις.

Την Τρίτη θα συνεδριάσει η Σύγκλητος του ΑΠΘ, προκειμένου να επικυρωθεί η προσφυγή στη δικαιοσύνη και να σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...