Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ποια ΑΕΙ θα χάσουν τους 1.349 διοικητικούς υπαλλήλους με τη διαθεσιμότητα – Ποιοι κλάδοι επηρεάζονται

Οκτώ Πανεπιστήμια παρουσιάζουν πλεονάζον προσωπικό, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας. 


Από αυτά λοιπόν θα μπουν σε διαθεσιμότητα οι 1.349 διοικητικοί υπάλληλοι των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Από αυτούς οι 646 θα τοποθετηθούν σε ΤΕΙ.

Από τα 36 ΑΕΙ και ΤΕΙ τα οποία αξιολογήθηκαν, σε οχτώ ιδρύματα προέκυψε πλεόνασμα προσωπικού, σύμφωνα με τον πίνακα που έδωσε το υπουργείο Παιδείας στο Κεντρικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης. Ο αριθμός των 1.349 περιλαμβάνει και τις πιθανές εξαιρέσεις από το νόμο, όπως περιπτώσεις ΑμεΑ, πολύτεκνοι κτλ.

Οι συναρμόδιοι υπουργοί θα υπογράψουν την κοινή υπουργική απόφαση τη Δευτέρα (23/9) και στη συνέχεια οι Διευθύνσεις Διοικητικού / Προσωπικού των οκτώ ΑΕΙ πρέπει να υποβάλουν εντός 15 ημερών, στην ψηφιακή φόρμα του ΑΣΕΠ τα προσόντα όλων των υπαλλήλων των κλάδων και ειδικοτήτων που συμμετέχουν στη διαθεσιμότητα.

Το ΑΣΕΠ θα συντάξει τους πίνακες κατάταξης και θα κάνει τη μοριοδότηση έπειτα από την υποβολή των στοιχείων. Θα τους αποστείλει στο αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο και εκδίδει τους τελικούς πίνακες των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι ανάγκες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ ανέρχονται σε 646 θέσεις κατανεμημένες σε 25 Ιδρύματα οι οποίες θα καλυφθούν από όσους τίθεται σε διαθεσιμότητα σε ειδικό πρόγραμμα «Δια-Ιδρυματικής κινητικότητας».

Η κατανομή των υπαλλήλων που θα μπουν στη διαθεσιμότητα ανά ίδρυμα

  • Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: 498 (839 μετά τη διαθεσιμότητα)
  • Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: 399 (484 μετά τη διαθεσιμότητα)
  • Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: 169 (600 μετά τη διαθεσιμότητα)
  • Πανεπιστήμιο Πάτρας: 118 (324 μετά τη διαθεσιμότητα)
  • Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: 35 (155 μετά τη διαθεσιμότητα)
  • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: 33 (269 μετά τη διαθεσιμότητα)
  • Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: 48 (240 μετά τη διαθεσιμότητα)
  • Πανεπιστήμιο Κρήτης: 49 (314 μετά τη διαθεσιμότητα)

Το σύνολο των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα προέρχονται μόνον από τους κλάδους και τις ειδικότητες διοικητικού, διοικητικού / οικονομικού, διοικητικού / λογιστικού, επιστατών, επιμελητών, προσωπικού Η/Υ, τεχνικού, φυλάκων / νυχτοφυλάκων, διοικητικών γραμματέων, τηλεφωνητών / θυρωρών, διοικητικής /οικονομικής υποστήριξης, υπαλλήλων γραφείων, μεταφραστών / διερμηνέων, βιβλιοθηκονόμων, επιστατών, κλητήρων.

Πηγή: Βήμα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...