Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΜΕ: Οι καθηγητές να περιφρουρήσουν τις μαθητικές καταλήψεις

Στα 120 τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα


Καταγγέλλει διευθυντές που μεταφέρουν εκπαιδευτικούς και μαθητές σε γειτονικά σχολεία για να μη χαθεί το μάθημα

Μία ημέρα μετά τη αδυναμία της ΟΛΜΕ να λάβει απόφαση για κινητοποιήσεις, καθώς η πλειονότητα των καθηγητών ψήφισε αναστολή, η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της εμμένει αγωνιστικά αλλά με τις μαθητικές καταλήψεις.

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσυφάκης και ο γενικός γραμματέας καταγγέλλονται οι μετακινήσεις μαθητών που έχουν κατάληψη σε διπλανά σχολεία λέγοντας:

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση ορισμένων Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να επιβάλλουν την μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών από σχολεία που βρίσκονται σε κατάληψη σε άλλα γειτονικά, σε απογευματινή βάρδια. Οι διευθυντές αυτοί, θεωρούν ότι οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας αποτελούν θεομηνία και δικαιολογούν έτσι την παράτυπη απ’ όλες τις απόψεις και αντιπαιδαγωγική απόφασή τους.

Είναι φανερό πως αυτή η στάση έχει τιμωριτικό χαρακτήρα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και αποβλέπει να τους αποτρέψει από του να διεκδικήσουν με όποιο τρόπο θεωρούν πρόσφορο τα αιτήματά τους και να αναπτύξουν τους αγώνες τους.

Απαιτούμε να αποσυρθούν αμέσως αυτές οι εντολές και καλούμε τους συναδέλφους και τις ΕΛΜΕ να οργανώσουν τον αγώνα για να μην προχωρήσουν αυτές οι εκφοβιστικές και απαράδεκτες εντολές.

Οι ΕΛΜΕ καλούνται, σε συνεργασία με τους γονείς και τις μαθητικές κοινότητες, να περιφρουρήσουν τις κινητοποιήσεις των μαθητών, και να αποτρέψουν αυταρχικές ενέργειες που μπορεί να εκδηλωθούν.

Όπου κριθεί αναγκαίο, οι ΕΛΜΕ να κηρύξουν στάσεις εργασίας για την κάλυψη των συναδέλφων που θα κληθούν να υπακούσουν σε παράτυπες και εκφοβιστικές εντολές». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...