Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Παράταση στις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών αποφάσισαν οι πρυτάνεις

Η απόφαση ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση ως απάντηση σε Αρβανιτόπουλο που καλούσε τις πρυτανικές Αρχές να «μεριμνήσουν στο πλαίσιο της ευθύνης τους» ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εγγραφών


Τη δέσμευση ότι θα παρατείνει την περίοδο εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών έλαβε σε έκτακτη συνεδρίασή του το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, απαντώντας στο σχετικό έγγραφο που είχε αποστείλει ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος προς τις πρυτανικές Αρχές, με το οποίο τις καλούσε να «μεριμνήσουν στο πλαίσιο της ευθύνης τους» ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εγγραφών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των πρυτανικών Αρχών έχει ως εξής:

«Στο έγγραφο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (αρ. πρωτ. Φ5/137334/Β3, 26-09-2013) με θέμα “Εγγραφές σε Πανεπιστήμια, Τ.Ε.Ι. και Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες”, αναγνωρίζεται η ύπαρξη δυσχερειών κατά την περίοδο των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών, οι οποίες οφείλονται στην ανακοίνωση του μέτρου της διαθεσιμότητας 1.349 διοικητικών υπάλληλων από 8 ΑΕΙ της χώρας και στην έκδοση της σχετικής ΚΥΑ.

Στο έγγραφο ζητείται από τα πανεπιστήμια να μεριμνήσουν για την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών. Τα πανεπιστήμια πράγματι, στο πλαίσιο της αυτοδιοίκησής τους και προκειμένου να διευκολύνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών, θα μεριμνήσουν για την παράταση της περιόδου των εγγραφών και για τον ορισμό νέων ημερομηνιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...