Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Την Πέμπτη αποφασίζουν οι ΕΛΜΕ για την κλιμάκωση των κινητοποίησεων

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τις δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην απεργία διάρκειας που αποφάσισε ο κλάδος και στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.


Για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών καλούνται να αποφασίσουν την Πέμπτη οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ.

Στο μεταξύ το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τις δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην απεργία διάρκειας που αποφάσισε ο κλάδος και στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

ΔΟΕ: Γύρω στο 80% η συμμετοχή των δασκάλων στην απεργία

Γύρω στο 80% κυμάνθηκε το ποσοστό της συμμετοχής των δασκάλων στη σημερινή απεργία, σύμφωνα με στοιχεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, με αποτέλεσμα πολλά δημοτικά σε ολόκληρη τη χώρα να παραμείνουν κλειστά.

Παράλληλα, η απεργία των καθηγητών μπήκε στην τρίτη της ημέρα, με τους συνδικαλιστές να κάνουν λόγο για ποσοστά συμμετοχής από 50% έως 75%, ενώ οι Περιφερειακές Διευθύνσεις κατεβάζουν το ποσοστό αυτό στο 32% με 36%. Οι καθηγητές θα αποφασίσουν την Παρασκευή για το μέλλον των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Αναβρασμός και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ο αναβρασμός συνεχίζεται και στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης όπου η Σύγκλητος του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή της λειτουργίας του ιδρύματος από σήμερα έως την προσεχή Παρασκευή.

Η Σύγκλητος κάνει λόγο στην ανακοίνωσή της για έλλειψη προσωπικού και καταγγέλλει ότι «δεν υπάρχει μέχρι σήμερα, τρεις μήνες μετά την Ίδρυση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, εγκεκριμένος προϋπολογισμός, με αποτέλεσμα το Ίδρυμα να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στις οικονομικές υποχρεώσεις».

Παράλληλα η σύγκλητος του ΑΠΘ αποφάσισε ομόφωνα τη συμβολική αναστολή της διοικητικής λειτουργίας για χρονικό διάστημα τριών ημερών (από αύριο Πέμπτη, ως τη Δευτέρα) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού.

Για το διάστημα αυτό έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο για την ανάδειξη «των επιπτώσεων» της εφαρμογής του μέτρου στο «επιστημονικό, ακαδημαϊκό και κοινωνικό έργο του ΑΠΘ».

Στην απόφαση υπογραμμίζονται, μεταξύ άλλων, οι συνέπειες στη λειτουργία σημαντικών δομών του ΑΠΘ (σεισμολογικός σταθμός, παροχή υπηρεσιών ιατρικής, οδοντιατρικής και κτηνιατρικής περίθαλψης, αρχαιολογικές ανασκαφές, αγρόκτημα, δάση, επιτροπή ερευνών, πρακτική άσκηση φοιτητών κ.τ.λ.).

Τέλος, η σύγκλητος του ΑΠΘ εξέτασε ως περαιτέρω βήμα, «την παραίτηση όλων των οργάνων διοίκησης του ΑΠΘ από τα διοικητικά τους καθήκοντα και τις αντίστοιχες διοικητικές θέσεις», στην περίπτωση πραγμάτωσης της σχεδιαζόμενης διαθεσιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...