Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Απεργιακό ταμείο για τη στήριξη των καθηγητών

Τη δημιουργία απεργιακού ταμείου για τη στήριξη του αγώνα των καθηγητών σε γυμνάσια και λύκεια που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας αποφάσισε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.


Στο ταμείο αυτό θα συμβάλλει κεντρικά η ΟΛΜΕ με ένα μεγάλο ποσό από το Ταμείο Αλληλεγγύης ενώ θα εκδοθούν κουπόνια των 1€, 2 € και 5 € που θα διακινηθούν μέσω των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ.

Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν οικονομικά τον αγώνα των εκπαιδευτικών μπορούν να καταθέτουν απευθείας στο λογαριασμό 114-00-2002-005457 της ALPHA BANK.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουν εξαγγείλει πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκη η συμμετοχή στην απεργία έφτασε στο 90%.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο οποίο συμμετείχαν εκτός από καθηγητές σε γυμνάσια και λύκεια, δάσκαλοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν επίσης και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς η ΑΔΕΔΥ είχε κηρύξει στάση εργασίας, εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία και ΟΑΕΔ που διαμαρτύρονται επίσης για το μέτρο της διαθεσιμότητας και τις απολύσεις.

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κόρινθο, Κρήτη, Πάτρα, Καλαμάτα, Αγρίνιο, Ξάνθη, Λαμία.

Newsroom Enet
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...