Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

"Στο ΕΣΠΑ η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη από την νέα σχολική χρονιά - Θα υλοποιείται και το Σάββατο


Απαντήσεις Κεδίκογλου στα ερωτήματα μαθητών του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου.



Στα ερωτήματα του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, αναφορικά με την δυνατότητα εισαγωγής και από τα Εσπερινά Λύκεια στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές και την κατοχύρωση της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) στα Εσπερινά Λύκεια, απαντά ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Συμεών Κεδίκογλου, σε αναφορά του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.


Όπως επισημαίνει ο Υφυπουργός: «οι κάτοχοι απολυτηρίου Εσπερινού Γενικού Λυκείου, το οποίο αποκτήθηκε με συμμετοχή στις εθνικού επιπέδου εξετάσεις που διενεργούνται κάθε χρόνο, έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση – μηχανογραφικό δελτίο προτιμήσεων για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα των Πανεπιστημίων των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ ή Ανώτερης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και για ποσοστό θέσεων που ορίζεται κάθε χρόνο για τους υποψηφίους της κατηγορίας αυτής, πέραν του αριθμού εισακτέων.»

Με την ισχύουσα νομοθεσία, η εισαγωγή σε Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές γίνεται με βάση τους βαθμούς πρόσβασης που επιτυγχάνουν οι υποψήφιοι στα εθνικών εξεταζόμενα μαθήματα της Γ΄ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου. Στις εξετάσεις αυτές μπορούν να συμμετέχουν τόσο απόφοιτοι Ημερησίων όσο και απόφοιτοι Εσπερινών Γενικών Λυκείων, καθώς και απόφοιτοι άλλου τύπου Λυκείου.

Κατά συνέπεια ο απόφοιτος Εσπερινού Γενικού Λυκείου που επιθυμεί την εισαγωγή του σε Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, θα πρέπει να πάρει μέρος στις γραπτές εξετάσεις των μαθημάτων της Γ΄ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου που διενεργούνται σε εθνικό επίπεδο κάθε χρόνο.

Όσον αφορά στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, ο Υφυπουργός απαντά ότι «δεν αποκλείεται η υλοποίησή της στα Εσπερινά Λύκεια», ενώ υπογραμμίζει ότι «η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου έχει μεριμνήσει στο να ενταχθεί η δομή της ΠΔΣ ως επιλέξιμη δαπάνη στο ΕΣΠΑ και εντός αυτού του πλαισίου είναι δυνατόν να υλοποιείται και το Σάββατο για την επόμενη σχολική χρονιά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...