Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Οι πρόεδροι των ΤΕΙ θα συναντηθούν με τον Υπουργό Παιδείας

Συνάντηση με τους προέδρους των ΤΕΙ και με τα Συμβούλια Ιδρυμάτων, θα πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα ο Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τους πρυτάνεις των...
πανεπιστήμιων και τους προέδρους των συμβουλίων διοίκησης των πανεπιστημίων.


Θέμα της συνάντησης είναι να βρεθεί μια λύση σχετικά με τη πρόσληψη του αναγκαίου έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού για το Ακαδημαϊκό έτος 2013-14, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στα ιδρύματα.

Η Σύνοδος των Προέδρων στη τελευταία συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου, αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας των Ιδρυμάτων για τη Τετάρτη και Πέμπτη 12 και 13 Μαρτίου, λόγω της ολιγωρίας του Υπουργείου Παιδείας και των συναρμόδιων Υπουργείων σχετικά με τη πρόσληψη του αναγκαίου έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού για το Ακαδημαϊκό έτος 2013-14.

Η Σύνοδος θα επανέλθει τη Παρασκευή 14 Μαρτίου με θέμα την παραίτηση των Προέδρων των Ιδρυμάτων, αν το θέμα δεν έχει μέχρι τότε επιλυθεί. Τα Ιδρύματα οδηγήθηκαν στη παραπάνω απόφαση διότι αδυνατούν να υλοποιήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς Έκτακτο Εκπαιδευτικό Προσωπικό.

Μεγάλος αριθμός Μόνιμου Εκπαιδευτικού Προσωπικού έχει αποχωρήσει χωρίς νέες προσλήψεις τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια τη δραματική μείωση του ήδη ελλειμματικού δυναμικού τους.

foititikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...