Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ο Τομέας Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ για την Τράπεζα Θεμάτων Εξετάσεων

H πρόσφατη πρόσκληση-ανάθεση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της συγκρότησης της Επιτροπής για την Τράπεζα Θεμάτων (ΤΘ) που θα χρησιμοποιηθεί στις... επικείμενες εξετάσεις, έχει δημιουργήσει ανησυχία στον εκπαιδευτικό κόσμο και ποικίλα ερωτηματικά στους ειδικούς.

Οι αντιδράσεις αυτές είναι απολύτως δικαιολογημένες καθώς ο χρόνος που δίδεται – μετά βίας τρεις μήνες- για τη συγκρότηση και τη λειτουργία της ΤΘ δεν είναι επαρκής. 
 
Επιπλέον στη σχετική πρόσκληση δεν διατυπώνονται σαφείς προδιαγραφές για την οργάνωση αυτού του ειδικού ηλεκτρονικού αποθετηρίου θεμάτων, γεγονός που καθιστά τις ίδιες τις εξετάσεις επισφαλείς. Τέλος το Υπουργείο δεν φαίνεται να έχει επίγνωση του γενικού πλαισίου μέσα στο οποίο λειτουργούν οι Τράπεζες Θεμάτων, καθώς από την πρόσκληση λείπει ένα βασικό τους συστατικό: η συγκέντρωση και ανάλυση των βαθμολογιών μετά το πέρας των εξετάσεων.

Το Υπουργείο έχει κατ’ επανάληψη και διαχρονικά αλλοιώσει και ευτελίσει καλές πρακτικές, όπως η αξιολόγηση, το “ψηφιακό σχολείο”, ανανέωση των προγραμμάτων σπουδών, επιμόρφωση κ.ά. , σπαταλώντας παράλληλα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Για να μην συμβεί το ίδιο και με την ΤΘ ο Τομέας Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ ζητά να προβλεφτεί πιλοτική εφαρμογή αυτής της μεθόδου για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...