Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Κλονίζονται οι σχέσεις υπουργείου Παιδείας και πρυτάνεων για τη διαγραφή των "αιώνιων" φοιτητών

Κλυδωνισμούς στις σχέσεις μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και των πρυτάνεων προκαλεί το θέμα των 180.000 "αιωνίων... φοιτητών, που πρέπει να διαγραφούν μέχρι τον προσεχή Ιούνιο.


Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γ. Μυλόπουλος, τόνισε ότι "υπάρχουν φοιτητές που για διάφορους λόγους έχουν υπερβεί το όριο σπουδών κι οι οποίοι προσπαθούν να τελειώσουν", ενώ συμπλήρωσε ότι "είναι άδικο να διαγραφούν".

Η Σύγκλητος του Καποδιστριακού δεν συμφωνεί με το μέτρο της μαζικής διαγραφής και τα μέλη της εκφράζουν την "σοβαρότατη ανησυχία τους για την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, καθόσον δεν προκύπτει από πουθενά από τον Ν. 4009/2011 και τον Ν. 4076/2012".

Σε επιστολή του πρύτανη του Θ. Πελεγρίνη προς το υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται ότι "σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις θα πρέπει να προηγηθούν τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα, ώστε να υπάρξει η σχετική πρόνοια που θα πρέπει να περιληφθεί στους υπό σύνταξη Οργανισμούς των Ιδρυμάτων και ακολούθως στους Εσωτερικούς Κανονισμούς τους".

"Η Σύγκλητος κρίνει, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν στα Τμήματα και τις Σχολές των Πανεπιστημίων, ότι η διαδικασία της αντιμετώπισης των ανενεργών φοιτητών θα πρέπει να γίνει ύστερα από σχετική εισήγησή τους, έτσι ώστε να τηρηθεί η ακαδημαϊκή τάξη και ηρεμία στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα" καταλήγει η επιστολή.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος εμφανίζεται κάθετος και δηλώνει ότι ο νόμος θα εφαρμοσθεί, ενώ όσοι φοιτητές έχουν υπερβεί τον προβλεπόμενο χρόνο φοίτησης θα διαγραφούν.

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Αρχής, από τους 596.000 φοιτητές, οι 300.000 χαρακτηρίζονται μη ενεργοί, είτε γιατί έχουν εγκαταλείψει τις σπουδές τους, είτε γιατί έχουν καθυστερήσει να πάρουν το πτυχίο τους.
Από αυτούς οι περίπου 180.000 θα πρέπει να διαγραφούν από τις σχολές τους εφόσον δεν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...