Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΟΙΕΛΕ: Ψήφισμα συμπαράστασης στους δημόσιους εκπαιδευτικούς

Το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ εκφράζει την ολόθερμη συμπαράστασή του στους δημόσιους συναδέλφους μας που... μένουν χωρίς δουλειά, που τους κλέβουν το μέλλον, που καταδικάζονται σε εξαθλίωση από την εφαρμογή του άθλιου, νεοφιλελεύθερου δόγματος στο χώρο της Παιδείας. 

Η λαίλαπα των απολύσεων και η φάρσα της «κινητικότητας» εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο που έχει ως στόχο τη δραματική συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης και την οριστική υποβάθμισή της, έτσι ώστε το αγαθό της Παιδείας και η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να μετατραπεί από αγαθό για όλους σε προνόμιο των ολίγων.


Τη βαρβαρότητα της πολιτικής αυτής έχουν νιώσει στο πετσί τους εδώ και 4 χρόνια οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Από την ψήφιση του επαίσχυντου άρθρου 47 του ν. 3848/2010, όπου για πρώτη φορά μετά τη Χούντα εισαγόταν νομοθετικά η αναιτιολόγητη, χωρίς αξιολόγηση, απόλυση εκπαιδευτικών, μέχρι σήμερα που οι κυβερνητικές πολιτικές επιδιώκουν την πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών μας σχέσεων και την απόσυρση της κρατικής εποπτείας από την ιδιωτική εκπαίδευση, δεκάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν απολυθεί, επειδή είχαν συνδικαλιστική δράση, επειδή αρνήθηκαν να πλαστογραφήσουν βαθμολογίες και να παραχαράξουν εξετάσεις, επειδή κατήγγειλαν παρανομίες στα σχολεία τους, επειδή τήρησαν το νόμο και δεν δέχτηκαν να κάνουν τα στραβά μάτια για να πριμοδοτήσουν τα τέκνα των ισχυρών. Η ΟΙΕΛΕ δίνει στο διάστημα αυτό σκληρό αγώνα για να διασωθούν εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και να μην μετατραπεί το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης που παρέχουν κατά το Σύνταγμα και τα ιδιωτικά σχολεία σε είδος προς πώληση.

Έχοντας βιώσει από πρώτο χέρι τη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη πραγματικότητα, συμμεριζόμαστε απόλυτα το δράμα των δημόσιων συναδέλφων μας που είναι και δράμα της εκπαίδευσης στη χώρα. Επειδή η προάσπιση της Παιδείας αποτελεί χρέος για όλους τους εκπαιδευτικούς και για την κοινωνία, καλούμε όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των δημόσιων εκπαιδευτικών για να αποτραπεί η λυσσαλέα κυβερνητική επίθεση εναντίον τους και εναντίον του εκπαιδευτικού αγαθού. Η θεμελίωση της κοινωνίας των ολίγων προνομιούχων που επιδιώκει η δικομματική κυβέρνηση των τοποτηρητών της τρόικα, όπου οι κοινωνικές, οι οικονομικές και οι εκπαιδευτικές ανισότητες θα αναπαράγονται, πρέπει να εμποδιστεί πάση θυσία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                                                      ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
                                                                  α. α. Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                           ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...