Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Συντονισμένες δράσεις αποφάσισαν φορείς που συγκεντρώθηκαν στη Γκράβα

Κοινές παρεμβάσεις αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των φορέων που συγκεντρώθηκαν στα σχολεία της Γκράβας, μετά από κάλεσμα της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας. Στο ενημερωτικό δελτίο που έδωσαν στη δημοσιότητα, αναφέρουν:


Τη Δευτέρα 2/9, μετά από κάλεσμα της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, συγκεντρωθήκαμε σε κοινή σύσκεψη στο Πολιτιστικό κέντρο Γκράβας, μέλη των Δ.Σ. και εκπαιδευτικοί της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας και των Σωματείων της Πρωτοβάθμιας εκπ/σης  ΑΘΗΝΑ και ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, σχολικοί φύλακες του Δήμου Αθηναίων, γονείς από Ενώσεις Γονέων 5ου, 6ου Διαμερίσματος, Ν.Φιλαδέλφειας και Γαλατσίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι Γαλατσίου, Ν.Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Αθήνας, μέλη των λαϊκών συνελεύσεων Γαλατσίου, Πατησίων και Ν.Φιλαδέλφειας.

Μετά από ενημέρωση για τα όσα εξελίσσονται στον εκπαιδευτικό, τον εργασιακό χώρο και την ελληνική κοινωνία, καταλήξαμε μεταξύ άλλων στις παρακάτω κοινές διαπιστώσεις:
•    Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ συνθλίβουν τα εργασιακά δικαιώματα, φτωχοποιούν  και εξαθλιώνουν την ελληνική κοινωνία.
•    Στέλνουν στον καιάδα της ανεργίας και της φτηνής εργασίας εκατομμύρια εργαζομένων, καταστρέφουν και ξεπουλούν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.
•    Η παιδεία, η υγεία, οι εργαζόμενοι στους δήμους  είναι αυτή τη στιγμή στο κέντρο του κυκλώνα.
Με τα νέα νομοσχέδια για το Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο, και όσα προηγήθηκαν το φετινό καλοκαίρι, οι διώκτες του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών στέλνουν:
•    Χιλιάδες εκπαιδευτικούς στη διαθεσιμότητα, τις μετατάξεις και την απόλυση.
•    Ακυρώνουν το δικαίωμα των παιδιών μας στην ελεύθερη πρόσβαση στο δημόσιο δωρεάν 12χρονο σχολείο.
•    Εξωθούν τους μαθητές  στα φροντιστήρια, στην ιδιωτική τεχνική εκπαίδευση, στην κατάρτιση και τη μαύρη εργασία  της «μαθητείας».
•    Καταργούν το δικαίωμα στην εργασία, στην παιδεία και στην υγεία.
Αυτή την ανελέητη επίθεση είμαστε αποφασισμένοι από κοινού να την ανατρέψουμε γιατί ο αγώνας μας είναι ΚΟΙΝΟΣ. Κι  αυτό μπορεί να επιτευχθεί με ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Προτείνουμε στα σωματεία μας, τους φορείς και τους συλλόγους της περιοχής να συντονίσουν τις προσπάθειές τους, να καλέσουν την τοπική κοινωνία σε ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ ανατροπής της πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και να οργανώσουν τις παρακάτω δράσεις και οποιεσδήποτε άλλες κρίνουν σ΄αυτή την κατεύθυνση:
1.    Μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης  γονιών, μαθητών και  εργαζομένων.
2.    Δημιουργία  πανό και αφισών που θα αναρτηθούν σε όλα τα σχολεία της περιοχής.
3.    Δημιουργία κοινών απεργιακών επιτροπών.
4.    Παρεμβάσεις στα σχολεία μας στις 11 Σεπτεμβρίου (ημέρα αγιασμού) και οργάνωση κινητοποίησης – διαδήλωσης στους δρόμους της περιοχής με σύνθημα «Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ κλείνουν σχολεία – νοσοκομεία, καταργούν το δικαίωμα στα σχολεία, ΚΟΙΝΟΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ αυτών των πολιτικών»
5.    Οργάνωση στις 13 Σεπτέμβρη, 7 μμ μεγάλης ανοιχτής συνέλευσης γονιών, μαθητών, εργαζομένων και ανέργων της περιοχής και στη συνέχεια συναυλία μαθητικών συγκροτημάτων (Προτεινόμενος χώρος το σχ. συγκρότημα των ΕΠΑΛ Γαλατσίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...