Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Εισαγγελική έρευνα για τα «κλειστά πανεπιστήμια»

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου. Αφορμή για την εισαγγελική εντολή αποτέλεσε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το θέμα των «κλειστών πανεπιστημίων».

Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής υπό την εποπτεία εισαγγελέα. Αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης είναι να διαπιστωθεί, εάν από την αναστολή λειτουργίας πανεπιστημίων προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων, όπως αυτό της παράβασης καθήκοντος.

 Εγγραφές των πρωτοετών

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Παιδείας, με έγγραφό του, κάλεσε τους πρυτάνεις να «μεριμνήσουν, στο πλαίσιο της ευθύνης τους», ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών. «Εξαιτίας δυσχερειών που ανέκυψαν κατά την περίοδο των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών, παρακαλείστε να μεριμνήσετε άμεσα, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς σας και της εξ αυτής ευθύνης, για την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των εγγραφών αυτών στα Ιδρύματα και τις Ακαδημίες σας», υπογραμμίζει ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Με το έγγραφο αυτό, ο υπουργός Παιδείας καλεί, ουσιαστικά, τα ιδρύματα που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους να παρατείνουν την προθεσμία των εγγραφών, ώστε να ενταχθούν απρόσκοπτα στην ακαδημαϊκή κοινότητα οι πρωτοετείς φοιτητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...