Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Υπουργείο Παιδείας: Προχωράμε στο plan B για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ετοιμο να προχωρήσει στην εναλλακτική λύση για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι το υπουργείο Παιδείας. 


Αν και οι λίστες των Πρυτάνεων δεν είχαν το περιεχόμενο που είχε ζητηθεί, υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου τόνισαν ότι θα γίνει αξιολόγηση των στοιχείων ως το τέλος της εβδομάδας.

Παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας δηλώνουν πως είναι επιχειρησιακά έτοιμες για να εφαρμόσουν το μέτρο της διαθεσιμότητας για τους περίπου 1.700 υπαλλήλους των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπως και αυτό της ενδοπανεπιστημιακής κινητικότητας.

Στη συνάντηση του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τους πρυτάνεις την προηγούμενη Παρασκευή είχε ζητηθεί να στείλουν την αξιολόγηση του διοικητικού προσωπικού εφαρμόζοντας δέκα σημεία- δείκτες. Συγκεκριμένα, έπρεπε να καταγράψουν τους υπαλλήλους ανά σχέση εργασίας (μόνιμοι ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου), ανά επίπεδο εκπαίδευσης και ανά κλάδο. Επιπροσθέτως ζητήθηκε η καταγραφή του πλήθους των τμημάτων ανά ίδρυμα, των μελών διδακτικού και επιστημονικού προσωπικού στα πανεπιστήμια ή εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΤΕΙ και της γεωγραφικής διασποράς, εφόσον υπάρχει, σε πόλεις του ιδρύματος.

Οι πρυτάνεις, που συνεδριάζουν το απόγευμα της Τρίτης εκτάκτως για το θέμα της διαθεσιμότητας, έστειλαν τις λίστες από τις οποίες προκύπτει έλλειμμα προσωπικού, καθώς χρησιμοποιήθηκε διαφορετικός πολλαπλασιαστής από αυτόν που είχε υποδείξει το υπουργείο.

Μετά από όλα αυτά, υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν πως προχωρούν στο plan B. Δηλαδή, στην επιλογή του προσωπικού που πλεονάζει και μπορεί να μπει σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ως τις 29 Σεπτεμβρίου. Ετσι η αξιολόγηση των στοιχείων των πρυτάνεων θα έχει γίνει ως το τέλος της εβδομάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...