Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Θα υπερψηφίσει το ΠΑΣΟΚ την τροπολογία για τη διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ

«Ως πότε δημόσιοι λειτουργοί θα συμπεριφέρονται ως Κούρδοι αυτονομιστές;» αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, κ. Κουκουλόπουλος - Αντιπαράθεση και για το παρουσιολόγιο των εκπαιδευτικών

Το παρουσιολόγιο των εκπαιδευτικών, αλλά και η υποχρέωση του διοικητικού προσωπικού οκτώ ΑΕΙ να αυτοαπογραφούν επί ποινή αργίας, κυριαρχούν στις συζητήσεις, απόψε στη Βουλή, των άρθρων του νομοσχεδίου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπου και έχει επισυναφθεί η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας.

Το παρουσιολογίο των εκπαιδευτικών, προβλέπει την δυνατότητα εξάντλησης του υποχρεωτικού ωραρίου τους μέχρι και σε πέντε όμορες σχολικές μονάδες, ενώ θεσπίζει και το δικαίωμα των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης να αλλάζουν την περιοχή τοποθέτησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών εντός των ορίων τους.

Η τελευταία παράγραφος της ίδιας τροπολογίας, προβλέπει την υποχρέωση του διοικητικού προσωπικού οκτώ ΑΕΙ να αυτοαπογραφούν επί ποινή αργίας.

Όσον αφορά στη θέσπιση ατομικού παρουσιολογίου και βιβλίου παρουσίας προσωπικού για τους δασκάλους και τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο υφυπουργός Παιδείας το αιτιολόγησε ως μια ανάγκη ορθολογικότερης διαχείρισης του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί της επίμαχης τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε πως με τη ρύθμιση, «θέλουμε να έχουμε καθημερινή αποτύπωση για το πού βρίσκεται ο εκάστοτε εκπαιδευτικός - κάτι που γίνεται άλλωστε με διαφόρους τρόπους για κάθε εργαζόμενο. Η ρύθμιση δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά αποσκοπεί στην ορθολογικότερη διαχείριση του προσωπικού».

Ο κ. Κεδίκογλου, τόνισε επίσης πως με την τροπολογία προστίθενται τρεις νέες ειδικότητες στα δημόσια ΙΕΚ, ενώ δήλωσε αναρμόδιος να τοποθετηθεί για την - επίσης επίμαχη - αυτοαπογραφή 1349 διοικητικών υπαλλήλων οκτώ ΑΕΙ, υπενθυμίζοντας πως η συγκεκριμένη παράγραφος εισάγεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Υπερψηφίζει το ΠΑΣΟΚ

Την υπερψήφιση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, της επίμαχης τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας, ανακοίνωσε στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Πάρις Κουκουλόπουλος, επικαλούμενος την επικείμενη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα.

«Ψηφίζουμε την τροπολογία. Είναι στο όριο να την χαρακτηρίσει κανείς ιδιώνυμο. Όμως έχουμε δημόσιους λειτουργούς που αρνούνται να συνεργαστούν. Προφανώς διαφωνούμε με τη μετατροπή ενός πολιτικού προβλήματος σε θεσμικό, αλλά είμαστε αντιμέτωποι με ένα φαινόμενο εκτροπής λειτουργών του κράτους - και δεν είναι η πρώτη φορά» ανέφερε ο κ. Κουκουλόπουλος.

«Ως πότε δημόσιοι λειτουργοί θα συμπεριφέρονται ως Κούρδοι αυτονομιστές;» αναρωτήθηκε ο κ. Κουκουλόπουλος και πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει την τροπολογία «γιατί λέμε "όχι" σε νέα μέτρα, πάμε σε αναμέτρηση με την τρόικα - και πρέπει να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Γι' αυτό πρέπει να περάσει η διάταξη».

Παράλληλα, για τους διοικητικούς υπαλλήλους των οκτώ ΑΕΙ, σημείωσε πως πρέπει «να πούμε ένα όχι στις απολύσεις και να το παλέψουμε με την Τρόικα».

Πρόσθεσε δε ότι η κινητικότητα όμως, πρέπει να προχωρήσει γιατί πρέπει να έχουμε κράτος.

Ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, δήλωσε πως το κόμμα του θα καταψηφίσει την τροπολογία. "Τα Πανεπιστήμια πρέπει να λειτουργήσουν, γιατί παράγουν έργο. Αλλά αυτό που γίνεται με τις δήθεν κινητικότητες που γίνονται διαθεσιμότητες, όταν έχετε προσδιορίσει εκ προοιμίου πόσους θα απολύσετε χωρίς αξιολόγηση, έχουμε αντιδράσεις - και έρχεστε εκ των υστέρων να πείτε για όσους δεν απογραφούν, πως η στάση τους θα είναι αδίκημα για απόλυση".

Από πλευράς ΔΗΜΑΡ, ο Γιάννης Πανούσης ζήτησε να μείνουν οι διοικητικοί υπάλληλοι στη θέση τους, μέχρι να αξιολογηθούν από κάποια ανεξάρτητη αρχή - και όχι από το υπουργείο ή από τους πρυτάνεις.

2 σχόλια:

  1. ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ‘’ΜΑΪΜΟΥ ‘’ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ!!!!!!!!!! Οι εξαιρεθέντες από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας, παράνομα προσληφθέντες στο ΕΜΠ, ως ΙΔΑΧ (μηχανικοί-διοικητικοί) ψηφίζουν στο ΤΕΕ. Θα πρέπει να βρούμε ποιος μωροφιλόδοξος από το ΕΜΠ ονειρεύεται Προεδριλίκια στο ΤΕΕ και ψάχνει για ψήφους. Δεν ξύπνησε φυσικά ένα πρωί ο Υπουργός Παιδείας και είπε εξαιρώ τους εκατοντάδες "μαϊμού" μηχανικούς-διοικητικούς του ΕΜΠ, εις βάρος άλλων κατηγοριών υπαλλήλων. Κάποιο βρωμόπουλο από το ΕΜΠ του το σφύριξε!!!!
    Νέμεσις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρασκηνιακές κινήσεις για σωτηρία διαφόρων "ημετέρων" ενόψει διαθεσιμότητας.
    Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια περίεργη κινητικότητα σε ένα από τα μεγάλα ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα, με το να "επιστρατεύουν" διαφόρους συνταξιούχους, πρώην προϊσταμένους και διευθυντές, για να κάνουν παρασκηνιακά, Εκθέσεις Αξιολόγησης, επιλεκτικά σε διάφορους "ημετέρους" υπαλλήλους, οι οποίοι δεν είχαν και να "περισώσουν" έτσι, έστω και την τελευταία στιγμή τα "δικά τους παιδιά", αυτά δηλαδή που αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της οικογενειοκρατίας. Σημειώνεται, ότι αυτό δεν γίνεται σε ευρεία κλίμακα, αλλά μόνο επιλεκτικά σε κάποιους, την ίδια δε στιγμή, που η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν έχει δώσει τις Εκθέσεις Αξιολόγησης σε μη ημέτερους υπαλλήλους, οι οποίοι είχαν αξιολογηθεί με άριστα! Επίσης επιστρατεύτηκαν για αυτό οι αρμόδιοι των εμπλεκόμενων (στην αθλιότητα) τμημάτων. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη εκθέσεις αξιολόγησης με ημερομηνία (στον αριθμό πρωτοκόλλου διαβιβαστικού προς τον υπάλληλο) μετά τις 05-09-2013, διότι το αναφερόμενο ΑΕΙ την περίοδο αυτή αναφέρεται ως κλειστό. Τι νομίζατε ότι η διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία θα κάθονταν έτσι; Για τους πιο πάνω λόγους επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...