Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Πελεγρίνης: «Ας έρθουν να με συλλάβουν»

Τρία από τα οκτώ πανεπιστήμια στέλνουν λίστες με ονόματα στο ΑΣΕΠ


«Το εξάμηνο δεν χάθηκε αλλά δεν είναι, όμως, αυτό που μας ενδιαφέρει. Αυτό που θέλουμε είναι να είστε εδώ και το επόμενο εξάμηνο» είπε προς τους φοιτητές ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών

«Δεν έχω διαπράξει κανένα αδίκημα, ας έρθουν να με συλλάβουν» δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, καθώς εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή στον ΑΣΕΠ της λίστας με τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα. «Δεν έχει φτάσει σε μένα η σχετική παραγγελία», υποστήριξε ο πρύτανης.

Τις λίστες με τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα αναμένεται να στείλουν στο ΑΣΕΠ τα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Θεσσαλίας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πρόκειται για τρία από τα οκτώ ιδρύματα από τα οποία θα προέλθουν οι συνολικά 1.349 διοικητικοί υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες από την πλευρά των εισαγγελικών Αρχών, από τη στιγμή που έχει σταλεί σχετική εισαγγελική παραγγελία στα πανεπιστήμια που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, εάν έως σήμερα, Τετάρτη, δεν δοθούν τα στοιχεία, θα κινήσουν την αυτόφωρη διαδικασία κατά των διευθυντών διοικητικών υπηρεσιών των οκτώ ιδρυμάτων για παράβαση καθήκοντος.

Πληροφορίες από τον Αρειο Πάγο, μάλιστα, αναφέρουν ότι και οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων έχουν ευθύνες, καθώς έπρεπε να έχουν ορίσει προσωπικό ασφαλείας (στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει δοθεί σχετική εντολή).

Μιλώντας νωρίτερα στον Βήμα 99,5, ο κ. Πελεγρίνης δήλωσε άγνοια για τα περί εισαγγελικής παραγγελίας στο Καποδιστριακό για τη μη αποστολή των στοιχείων στο ΑΣΕΠ. «Δεν έχει φτάσει σε μένα η σχετική παραγγελία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, πάνω από 1.500 πρωτοετείς φοιτητές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Πανεπιστημίου Αθηνών και έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, που οργάνωσε το ίδρυμα στα Προπύλαια.

Σε παρέμβασή του ο πρύτανης καλωσόρισε τους νέους φοιτητές στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τους διαβεβαίωσε ότι το εξάμηνο δεν χάθηκε. «Δεν είναι, όμως, αυτό που μας ενδιαφέρει. Αυτό που θέλουμε είναι να είστε εδώ και το επόμενο εξάμηνο» προσέθεσε για να καταλήξει λέγοντας: «Ο,τι γίνεται, γίνεται για το καλό σας».

Σε ανοιχτή επιστολή προς τους πρωτοετείς φοιτητές, τα μέλη του διδακτικού προσωπικού και ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών εξηγούν τους λόγους για τους οποίους το ίδρυμα βρίσκεται σε «αδυναμία λειτουργίας» ενώ ζητούν την κατανόηση και τη στήριξή τους στον αγώνα που διεξάγουν για να «αποτραπεί η υποβάθμιση του Πανεπιστημίου».

Ανάλογη εκδήλωση ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ στο ιστορικό κτίριο της Πατησίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...