Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ρεπούση: Οι μαθητές να διδάσκονται επαρκέστερα για το ναζισμό και το φασισμό

Η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Ρεπούση, με ερώτησή της προς τον υπουργό Παιδείας καταγγέλλει διείσδυση της Χρυσής Αυγής στο χώρο της εκπαίδευσης και ζητά την επαρκέστερη εκπαίδευση των μαθητών απέναντι στον ναζισμό και τον φασισμό.

Επίκαιρη ερώτηση για τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής στον χώρο της εκπαίδευσης κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μ. Ρεπούση.

Βασιζόμενη σε δημοσιεύματα η κ. Ρεπούση σημειώνει ότι η Χρυσή Αυγή έχει εδώ και καιρό επιλέξει τα σχολεία της χώρας ως προνομιακό πεδίο για την εξάπλωση των ναζιστικών ιδεών της και τη διεύρυνση της επιρροής της στη νέα γενιά.

Κάνει επίσης λόγο για «διοργάνωση εκδηλώσεων μίσους κατά παιδιών μεταναστών» και για δραστηριότητες που απειλούν ευθέως εκπαιδευτικούς και μαθητές που είναι αντίθετοι με τις πρακτικές αυτές.

Σύμφωνα με τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, «η νεοναζιστική τρομοκρατία […] βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην άγνοια των μαθητών και των μαθητριών της χώρας αναφορικά με εγκλήματα του ναζισμού και του φασισμού κατά της ανθρωπότητας».

Η κ. Ρεπούση ασκεί κριτική στον καθιερωμένο τρόπο εορτασμού της 28η Οκτωβρίου, τονίζοντας ότι η επέτειος καταναλώνεται στη διενέργεια «εκδηλώσεων εθνοκεντρικού αποκλειστικά περιεχομένου και δεν αξιοποιείται για να διδαχθεί ούτε καν η ελληνική αντίσταση κατά της ναζιστικής και φασιστικής κατοχής».

Παράλληλα, εκφράζει την αντίθεσή της στο γεγονός ότι το μάθημα της ιστορίας δεν αξιοποιείται στα σχολεία για να διδαχθεί ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος. «Ακόμη και αν προβλέπεται στην ύλη, δεν φθάνεις κανείς ποτέ να τη διδαχθεί», προσθέτει.

Τέλος, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ρωτά τον κ. Αρβανιτόπουλο σε ποιες δράσεις σκέφτεται να προβεί για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της διείσδυσης της Χ.Α. στα σχολεία.

Επίσης ζητεί να μάθει τι αλλαγές προτίθεται να κάνσει στο περιεχόμενου του μαθήματος της ιστορίας έτσι ώστε να διδάσκεται επαρκώς ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος, ο ναζισμός και ο φασισμός καθώς και η αντίσταση σε αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...