Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Συγκέντρωση ΟΛΜΕ στο υπουργείο Παιδείας παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας, παρουσία ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και των ΜΑΤ που εμποδίζουν την προσέγγιση των συγκεντρωμένων στον χώρο του υπουργείου.


Σήμερα το πρωι οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ αργότερα πραγματοποίησαν πορεία προς την Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ βρίσκεται σε 24ωρη απεργία διαμαρτυρόμενη κατά των επικείμενων απολύσεων εκπαιδευτικών, λόγω της αυριανής λήξης της οκτάμηνης περιόδου διαθεσιμότητας.




Ταυτόχρονα σε επίσημη ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ καλεί τον υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση «να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε στις 23 Μάρτη να μην υπάρξει ούτε ένας απολυμένος καθηγητής».
Η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων φροντίζει ώστε οι συγκεντρωμένοι να μην μπορούν να προσεγγίσουν τον χώρο του υπουργείου.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος υποστήριξε ότι καταβάλλεται η ύστατη προσπάθεια προκειμένου να μην απολυθούν εκπαιδευτικοί.


Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Αρβανιτόπουλος εξήγησε ότι για τους 1.600, από τους συνολικά 1.850 εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, έχουν βγει προσκλήσεις και αναμένεται να τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις.

Για τους υπόλοιπους, ωστόσο, παραδέχθηκε ότι κινδυνεύουν να απολυθούν από τη Δευτέρα, καθώς λήγει αύριο η περίοδος της διαθεσιμότητας. «Κάνουμε μια υστάτη προσπάθεια», ανέφερε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.NAFTEMPORIKI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...