Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα, για τα χθεσινά γεγονότα

Χθες Παρασκευή 28.2.2014 το πρωί στις 6.30, εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα από Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης και άλλες πόλεις... με τόλμη και αποφασιστικότητα που πηγάζει από το δίκιο του αγώνα μας, πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μέσα στον προαύλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενάντια στις επικείμενες απολύσεις μας. Μέσα σε λίγα λεπτά μαζεύτηκαν μέσα και έξω από το προαύλιο πλήθος διαθέσιμων από διάφορους χώρους (σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, ΥΠΠΟ, ΥΠΕΚΑ, ΕΡΤ και άλλοι). Οι δυνάμεις καταστολής, παραβιάζοντας κατάφωρα, στοιχειώδη, δημοκρατικά δικαιώματα, κάνοντας χρήση χημικών, με απίστευτη αγριότητα, (σπρωξίματα, χτυπήματα και κλοτσιές), μας απώθησαν βίαια μέσα και έξω από το προαύλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Για τη συγκυβέρνηση και για τον κ. Μητσοτάκη, το να διαδηλώνεις ενάντια στην απόλυσή σου, στο πεζοδρόμιο της Βασ. Σοφίας, είναι έγκλημα. Γιαυτό με εντολές της συγκυβέρνησης οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε βίαιες προσαγωγές, μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα και πτώσεις αρκετών συναδέλφων μας στο έδαφος. Συνολικά 17 συνάδελφοί μας (15 εκπαιδευτικοί και 2 σχολικοί φύλακες), οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Ανάμεσά στις προσαγωγές ήταν και μια συναδέλφισα από τη Λάρισα, που χτυπημένη από τα ΜΑΤ διακομίστηκε από τη ΓΑΔΑ στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" με ασθενοφόρο. Στη ΓΑΔΑ όταν ρωτήσαμε ποιο ήταν το κατηγορητήριο με βάση το οποίο έγιναν οι προσαγωγές, μας απάντησαν: "δεν υπάρχει κατηγορητήριο, σας φέραμε για εξακρίβωση στοιχείων"!! Ας καμαρώσουμε τη δημοκρατία των "εκσυγχρονιστών" Σαμαρά-Βενιζέλου!!

Οι προσαγχθέντες μετά την απελευθέρωσή τους, επέστρεψαν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και όλοι μαζί (με τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους) συγκροτώντας μαχητική πορεία πήγαμε στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου εκείνη την ώρα γινόταν συνάντηση της Τρόικα με τον Κ. Μητσοτάκη. Στο Σύνταγμα εκτυλίχθηκαν άγριες σκηνές καταστολής, αστυνομοκρατίας και βίαιων χτυπημάτων εναντίων ειρηνικών διαδηλωτών, με αποτέλεσμα νέους τραυματισμούς και συλλήψεις αυτή τη φορά. Συγκεκριμένα τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ¨Ευαγγελισμός", δύο συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και δυο συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Η άγρια τρομοκρατία δεν εμπόδισε τους διαδηλωτές, να εκφράσουν την αγανάκτηση τους, ενάντια στις επικείμενες απολύσεις και στις βάρβαρες πολιτικές τροϊκανών και συγκυβέρνησης.
Δηλώνουμε ότι, τα σχέδιά τους για τις επικείμενες απολύσεις δεν πρόκειται να περάσουν. Κάθε μέρα θα είμαστε στους δρόμους, με περισσότερη ένταση και αποφασιστικότητα.
Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες.
Υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση ότι τα κοινωνικά προβλήματα, πουθενά στον κόσμο, δεν λύνονται με τις δυνάμεις καταστολής. Τονίζουμε κατηγορηματικά, ότι η αστυνομοκρατία, τα χτυπήματα, οι τραυματισμοί και οι προσαγωγές, δεν πρόκειται να κάμψουν το αγωνιστικό μας φρόνημα. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, αλλά και όλους τους συναδέλφους που έχουν ακόμα τη δουλειά τους, στον ύστατο αγώνα (απεργίες, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις) τις τελευταίες 21 ημέρες, για να ματαιώσουμε τα σχέδια τους και να μην οδηγηθεί κανείς στην απόλυση.

Να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός
Να επαναλειτουργήσουν όλες οι ειδικότητες των καταργημένων τομέων (Υγείας - Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής - Κομμωτικής) στο Νέο ΕΠΑΛ.
Να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στα σχολεία τους.
Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...