Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Στην Silicon Valley η υπουργός Παιδείας

Στη Silicon Valley, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, βρίσκεται η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία πραγματοποιεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την Έρευνα και Τεχνολογία επίσημη επίσκεψη από σήμερα Δευτέρα και ως την Τετάρτη 13/10.

Στην Καλιφόρνια η υπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους από όλο το φάσμα δραστηριοτήτων της Silicon Valley: πανεπιστημιακούς, ερευνητές, νέους επιχειρηματίες καινοτόμων εγχειρημάτων υψηλής τεχνολογίας, εκπροσώπους ειδικών venture capital που χρηματοδοτούν ιδέες νέων ερευνητών, καθώς και ειδικούς για θέματα πατεντών και κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων.

Μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση εργασίας με 55 Έλληνες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο της Έρευνας και της εφαρμογής της στην ευρύτερη περιφέρεια της Silicon Valley. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι  η μεταφορά τεχνογνωσίας από τη Silicon Valley στην Ελλάδα, όπως έχει συμβεί σε Γαλλία, Σουηδία και Ισραήλ.

Ακόμα, στο σχέδιο υπάρχει η δημιουργία δικτύου ερευνητών-επιχειρηματιών μεταξύ κατ' αρχήν Silicon Valley και Ελλάδας και η πρόσκληση μετα-διδακτορικών ερευνητών (post-docs) στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...