Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Το νέο, ψηφιακό σχολείο, παρουσιάζεται αύριο από τη Λήμνο

Παρουσία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θα κάνει αύριο την επίσημη παρουσίαση της ψηφιακής διάστασης του Νέου Σχολείου.

Η παρουσίαση θα γίνει στις εγκαταστάσεις των ΓΕΛ - ΕΠΑΛ Μούδρου στη Λήμνο και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο www.sch.gr.

Υπό διαμόρφωση οι προτάσεις

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας υπογραμμίζεται ότι οι προτάσεις για το Νέο Λύκειο είναι υπό διαμόρφωση και θα δοθούν προς διαβούλευση μέσα στον Οκτώβριο.

«Το κείμενο με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο Λύκειο, που είδε το φως της δημοσιότητας, αποτελεί πρόταση μίας Επιτροπής και όχι απόφαση του υπουργείου Παιδείας», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου, συνεχίζοντας τις επαφές της με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενόψει της σύστασης της Εθνικής Διακομματικής Επιτροπής, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Μετά τη συνάντησή της με τον κ. Τσίπρα, η κ. Διαμαντοπούλου ρωτήθηκε σχετικά με την Επιτροπή Ιεραρχών, που θα εξετάσει τα σχολικά βιβλία. Τόνισε πως «τα βιβλία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος εκδίδονται από το υπουργείο Παιδείας και την ευθύνη τους έχει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο».

Σχετικά με το πολύ σημαντικό θέμα των νέων, που αφήνουν τη χώρα, στο οποίο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι «σήμερα είναι στον αέρα προκήρυξη με την οποία χρηματοδοτούμε την επιστροφή νέων που έχουν κάνει διδακτορικό σε όλο τον κόσμο, ώστε να έρθουν στα ελληνικά Πανεπιστήμια και στα ελληνικά Ερευνητικά Κέντρα».

Σχετικά με την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετάσχει στον διάλογο, η κ. Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε «πολύ θετικό» το γεγονός ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να καταθέσει τις δικές του ουσιαστικές και απολύτως αναγκαίες προτάσεις για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, του οποίου το κόμμα θα συμμετάσχει στο διάλογο, διά του εκπροσώπου του Άδωνι Γεωργιάδη, η υπουργός τόνισε: «Θεωρώ πολύ σημαντικό γι αυτό το μεγάλο εγχείρημα, ότι κόμματα από όλο το φάσμα της Βουλής συμμετέχουν, ενδυναμώνοντας ουσιαστικά την πεποίθηση και τη θέληση του πολιτικού συστήματος ότι στην Παιδεία χρειαζόμαστε μεγάλες αλλαγές, αλλά με μεγάλη συναίνεση».

Μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, η κ. Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» το γεγονός ότι «το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς κατέθεσε ένα σύνολο προτάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αποτελεί σημαντική συνεισφορά στην επιχειρούμενη συζήτηση, η οποία είναι ανοιχτή και έχει ως κυρίαρχο στόχο τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων της χώρας για το μεγαλύτερο εγχείρημα, που έχει γίνει στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», κατέληξε η υπουργός Παιδείας.

Συνάντηση με Πρόντι

Επίσης, η κ. Διαμαντοπούλου, συναντήθηκε σήμερα με τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι. Η υπουργός κατά τη συνάντηση αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, ενημέρωσε τον κ. Πρόντι σχετικά με το πλαίσιο των προωθούμενων αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και αντάλλαξαν απόψεις γύρω από τα σημαντικά θέματα της εκπαίδευσης, καθώς ο κ. Πρόντι διαθέτει πλούσια εμπειρία και σήμερα διδάσκει σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Αμερικής και της Κίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...