Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Xωρίς πρακτική άσκηση οι φοιτητές του Παιδαγωγικού Κρήτης

Χωρίς πρακτική άσκηση, θα είναι το τρέχον εξάμηνο των φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, λόγω της έλλειψης αποσπασμένων εκπαιδευτικών. 
Το δ.σ. του Τμήματος εξέτασε την ως τώρα κατάσταση και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη διαβεβαίωση από το υπουργείο Παιδείας και τους αρμόδιους φορείς, για συμπληρωματικές αποσπάσεις στο Τμήμα. Στη σχετική ανακοίνωση, του το ΔΣ διαπιστώνει ότι: «το Τμήμα βρίσκεται σε δεινή θέση, απέναντι στους φοιτητές του, λόγω της στάσης του Υπουργείου Παιδείας που αναγκάζει το Τμήμα να μην υλοποιήσει σημαντικό μέρος της Σχολικής Πρακτικής Άσκησης (ΣΠΑ) των φοιτητών.
 
Σημαντικό ποσοστό των φοιτητών του δεν θα έχει τη δυνατότητα στα επόμενα δύο χρόνια να ολοκληρώσει τις σπουδές του, αφού λόγω μη ύπαρξης βοηθητικού προσωπικού που να υποστηρίζει διδακτικά και οργανωτικά την ΣΠΑ, πέραν των διδασκόντων που την εποπτεύουν, οι ήδη φοιτούντες δεν θα μπορέσουν να κάνουν την υποχρεωτική για τη λήψη πτυχίου ΣΠΑ στα εξάμηνα που προβλέπονται από τον Οδηγό Σπουδών με τον οποίο εισήχθησαν στο Τμήμα και βάσει του οποίου, εκ του νόμου, πρέπει να αποφοιτήσουν".

Υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται και άλλα τμήματα της χώρας, όπως του ΑΠΘ και του "Δημοκρίτειου".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...