Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ξεκίνησε η σύνοδος των πρυτάνεων στο Ρέθυμνο

Ξεκίνησε σήμερα η 65η Σύνοδος των πρυτάνεων στο Ρέθυμνο. Η σύνοδος έχει χαρακτηριστεί κρίσιμη, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που οι πρυτάνεις των ΑΕΙ θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν το κείμενο της διαβούλευσης για το νέο νόμο - πλαίσιο, το οποίο αναμένεται να κοινοποιηθεί σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ το επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου.

Στις εργασίες της Συνόδου αύριο το απόγευμα θα συμμετάσχει και η υπουργός Παιδείας και δια Βίου Μάθησης Αννα Διαμαντοπούλου.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας ξεκίνησαν στις 5 το απόγευμα και αφορούν σε χρηματοδοτικές δυνατότητες των Πανεπιστημίων, στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Πανεπιστήμια σε θέματα Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών και αιτήματα του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών καθώς επίσης και στις περικοπές χρηματοδότησης.

Εν τω μεταξύ, φοιτητές από το Πανεπιστήμιο και τις σχολές των ΤΕΙ Κρήτης μαζί με καθηγητές ΔΕΠ και φοιτητές από άλλες πανεπιστημιακές σχολές της χώρας υποδέχονται με μια «Αντισύνοδο», τη Σύνοδο των πρυτάνεων και εναντιώνονται στις αλλαγές που προωθεί με νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας και δια Βίου Μάθησης.

Αύριο Σάββατο, με κάλεσμα και προς την κοινωνία του Ρεθύμνου, οι φοιτητικές παρατάξεις και οι σύλλογοι καθηγητών οργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας. Για το λόγο αυτό έχουν αναπτυχθεί στην πόλη του Ρεθύμνου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ αυστηρά μέτρα φρούρησης εφαρμόζονται στο ξενοδοχείο, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...