Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Και οι εκπαιδευτικοί... εκπαιδεύονται !

Το ΙΕΚ  ΔΟΜΗ, στο πλαίσιο του προγράμματος επιμόρφωσης των εκπαιδευτών που συμμετέχουν στη διαδικασία της κατάρτισης, διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία και τη συμμετοχή όλων των καθηγητών, εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Οργάνωση και Διαχείριση της εκπαιδευτικής διαδικασίας».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, στην αίθουσα «ΒΙΚΟΣ» του ξενοδοχείου  Stanley, με τη συμμετοχή όλων των καθηγητών και των ακαδημαϊκών διευθυντών των τομέων και την επιστημονική συνδρομή έμπειρων εισηγητών και καθηγητών ψυχοπαιδαγωγικής.
Χαιρετισμό, απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, κος Γεώργιος Τσατσαμπάς, ο οποίος επεσήμανε ότι « σκοπός της εκπαιδευτικής ημερίδας, είναι η περεταίρω ανάπτυξη του εκπαιδευτικού δυναμικού του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της παρεχόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης».
Το πρόγραμμα  απευθύνονταν στους εκπαιδευτές όλων των ειδικοτήτων του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, που συμμετέχουν και διαχειρίζονται τη διαδικασία της επαγγελματικής κατάρτισης. Στους συμμετέχοντες δόθηκαν ουσιαστικές πληροφορίες για τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά της μαθησιακής διαδικασίας, τη φύση της μάθησης, την αποτελεσματική διδασκαλία και μάθηση, το σχεδιασμό του μαθήματος, καθώς και για τις αρχές και τις ικανότητες επικοινωνίας. Επιπλέον έγιναν αναφορές στη διεργασία της επικοινωνίας στο μαθησιακό περιβάλλον καθώς και  στις ουσιαστικές διανθρώπινες σχέσεις που αναπτύσσονται στο μαθησιακό περιβάλλον, διευρύνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τα οφέλη για τους συμμετέχοντες.
Η εκπαιδευτική ημερίδα, υλοποιήθηκε με διαδραστικό  τρόπο με τη μορφή work shop, επιτυγχάνοντας τη συμμετοχή όλων και την πλήρης κατανόηση των επιμέρους θεμάτων και εφαρμογών.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, αναπτύχθηκαν επίσης το θέμα της ψηφιακής διάστασης  στην επαγγελματική εκπαίδευση και  κατάρτιση, η χρήση των νέων τεχνολογιών πληροφορικής στη διαδικασία της κατάρτισης καθώς και η αξιοποίηση των διαδραστικών πινάκων.
Η διοίκηση του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, στο πλαίσιο του  προγράμματος επιμόρφωσης των εκπαιδευτών, θα συνεχίσει στην κατεύθυνση αυτή  με ουσιαστικές και υποστηρικτικές δράσεις, έχοντας πάντα ως στόχο  τη διασφάλιση της ποιότητας στη διαδικασία της κατάρτισης.
Info: ΙΕΚ ΔΟΜΗ, Χ. Τρικούπη 17, Αθήνα, τηλ. 210 3840552, www.iekdomi.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...