Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Κατάληψεις στα σχολεία της Κρήτης

Στα 19 ανέρχονται τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη σε ολόκληρη την Κρήτη, με φόντο τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.


Η απόφαση της κατάληψης με το "καλημέρα" κιόλας της σχολικής χρονιάς έχει βρει "οπαδούς" κυρίως σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Χανιά

Τα Χανιά αποτελούν την εξαίρεση σε επίπεδο Κρήτης και τα μαθήματα γίνονται κανονικά καθώς σύμφωνα με τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χανίων, κανένα γυμνάσιο ή λύκειο μέχρι στιγμής δεν βρίσκεται υπό κατάληψη.

Ρέθυμνο

8 σχολεία βρίσκονται σε κατάληψη στο νομό Ρεθύμνου. Πρόκειται για τα γυμνάσια: 1ο, 2ο, 3ο, το γυμνάσιο Επισκοπής και τα λύκεια 1ο, 2ο, 3ο, το ΕΠΑΛ Ρεθύμνου και το λύκειο Επισκοπής.

Ηράκλειο

Εννέα σχολεία του Νομού Ηρακλείου τελούν υπό κατάληψη. Πρόκειται για επτά Λύκεια και δύο Γυμνάσια, εκ των οποίων μόλις το ένα είναι εκτός της πόλης του Ηρακλείου, συγκεκριμένα είναι σχολείο στο Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού.

Συγκεκριμένα καταλήψεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο 9ο γυμνάσιο καθώς και στα γυμνάσια Τυμπακίου και το Καλλιτεχνικό.

Στα Λύκεια κατάληψη έχουν τα : 1ο, 3ο, 7ο, 11ο καθώς και το 2ο και 5ο ΕΠΑΛ

Την ίδια ώρα στην πλατεία ελευθερίας πραγματοποιείται συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις των ίδιων η συμμετοχή στη σημερινή απεργία φτάνει το 50%.

Λασίθι

Στο νομό Λασιθίου οι μαθητές δυο σχολείων έχουν προχωρήσει σε κατάληψη. Πρόκειται για το 3ο γυμνάσιο Ιεράπετρας και το ΕΠΑΛ Ιεράπετρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...