Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Πελεγρίνης: Ας χαθεί το εξάμηνο, το θέμα είναι να μη χαθεί το Πανεπιστήμιο

Μπορεί να χαθεί το εξάμηνο, το θέμα όμως είναι να μην χαθεί το Πανεπιστήμιο, τόνισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, μετά την απόφαση του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για νέα αναστολή της εκπαιδευτικής και διοικητικής του λειτουργίας.


Σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό Βήμα FM, o πρύτανης καταλόγισε υπερβολή στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το ζήτημα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων το υπουργείο Παιδείας.

«Όταν έκανε την τιμή να με καλέσει στο υπουργείο, είπε ότι 1.700 πρέπει να φύγουν ... Έγινε κάποια αξιολόγηση για να κρίνει ότι πρέπει να φύγουν τόσοι; Τον κόσμο που πρέπει να δουλέψει στο πανεπιστήμιο, τον απομακρύνει. Είναι κατάφωρα κατά του Συντάγματος και κατά της λογικής. Και δηλώνω ότι και εγώ και η Σύγκλητος θέλουμε το πανεπιστήμιο να είναι ανοιχτό και να ανταποκρίνεται στην αποστολή του, αλλά εκ των πραγμάτων κλείνει», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να χαθεί ακόμη και το εξάμηνο, ο κ. Πελεγρίνης ήταν σαφής: «Πολύ πιθανόν... Αλλά για μένα, το μεγαλύτερο θέμα είναι να μη χαθεί το πανεπιστήμιο και δεν υπερβάλλω. Τονίστηκε στην απόφαση της Συγκλήτου και από μένα και από άλλους να παραμείνει ανοικτό το πανεπιστήμιο. Αλλά εκ των πραγμάτων είναι κλειστό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...