Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

O Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπεται για ατασθαλίες εκατομμυρίων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Μείζον θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργείται μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας «Δημοκρατία» ότι ο βουλευτής Γιώργος Σταθάκης, οικονομολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, εμπλέκεται σε σκάνδαλο με κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Σταθάκης και μαζί του άλλοι 16 παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων προκειμένου να δικαστούν για ατασθαλίες εκατομμυρίων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο οποίο ο κ. Σταθάκης είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας ενώ ήταν και αντιπρύτανης μέχρι την εκλογή του, τον Μάιο του 2012, ως βουλευτής Χανίων.

Η υπόθεση συνδέεται με τη διαχείριση κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης σε διάφορες χρονικές φάσεις που απλώνονται από το… 1996 έως το 2004. Αρχικώς η κατηγορία στρεφόταν κατά 19 συνολικά ατόμων αλλά στη συνέχεια η ποινική δίωξη έπαυσε για δύο εξ αυτών λόγω πλημμεληματικού χαρακτήρα των αδικημάτων τους.

Εκτός του κ. Σταθάκη κατηγορούμενοι είναι ο νυν πρύτανης του Πανεπιστημίου Ευρ. Στεφάνου καθώς και οι Χρ. Νικολάου, Αλ. Καλοκαιρινός, Παν. Κωνσταντόπουλος, Μιχ. Ταρουδάκης, Ι. Μιμίδης, Χαρ. Σαββάκης, Σκ. Παπαιωάννου, Βασ. Καρδάσης, Νικ. Φαράκλας, Νικ. Ανάγνος, Ι. Αντωνιάδης, Γ. Τζιρίτας. Δημ. Κυρτάτας, Νικ. Μοσχονάς και Δημ. Πλουμίδης.

Προφανώς κάποια εκατομμύρια δόθηκαν για να γίνουν ερευνητικά προγράμματα και κατέληξαν στις τσέπες επιτήδειων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, υπάρχει η εμπλοκή ενός βουλευτή κόμματος που θέλει να το παίζει και τίμιο και ηθικό. Αν επιβεβαιωθεί αυτή η υπόθεση, κι αν υπάρξει καταδικαστική απόφαση από το δικαστήριο, τότε το πράγμα σοβαρεύει πολύ.

Ασφαλώς η παραπομπή σε δίκη δε σημαίνει και καταδίκη. Ωστόσο, ακόμη και η ανάμειξη του ονόματος ενός βουλευτή είναι σοβαρό γεγονός. Διότι προφανώς έχει γίνει έρευνα από τις αρχές και προέκυψε η εμπλοκή του κ. Σταθάκη ο οποίος θα πρέπει να λογοδοτήσει και να εξηγήσει τι ακριβώς έχει συμβεί στην περίπτωση. Και ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να χάσει το ηθικό πλεονέκτημα που δήθεν λέει ότι έχει καθώς υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις που «λεκιάζουν» την Κουμουνδούρου. Ας ρίξουν π.χ. μια ματιά στην… πασοκική συνιστώσα τους και μπορεί να αποκαλύψουν κι άλλα σκάνδαλα.

Ελπίζουμε ο κ. Σταθάκης να μην έχει καμιά σχέση με όσα του καταλογίζονται διότι είναι από τις σοβαρές φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...