Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΜΕ: "Και μια και δυο και δέκα εβδομάδες, εμείς θα απεργούμε μέχρι το 3000"

Η συμμετοχή των καθηγητών στην απεργιακή κινητοποίηση της ΟΛΜΕ ανέρχεται σε περισσότερο από 90%, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Κοτσιφάκης, μιλώντας στο Star. Μεγάλο συλλαλητήριο στα Προπύλαια, στο οποία έχουν καλέσει ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΔΤΠΕ, ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι.

Χιλιάδες κόσμου στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Με σύνθημα "Και μια και δυο και δέκα εβδομάδες, εμείς θα απεργούμε μέχρι το 3000", εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές, γονείς, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, γέμισαν τα Προπύλαια και κατευθύνονται στη Βουλή. Κλειστές οι οδοί Πανεπιστημίου και Σταδίου, αλλά και οι Αμαλίας και Βασ. Σοφίας. Ανοιχτοί οι σταθμοί του μετρό.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών και σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κόρινθο, Κρήτη.

Και στη Θεσσαλονίκη, "το πραγματικό ποσοστό συμμετοχής ξεπερνά το 90%", όπως είπαν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ, ενώ εκτίμησαν ότι σε αντίστοιχα ποσοστά θα κινηθεί και η συμμετοχή στην απογευματινή βάρδια.

Με το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη, ενώθηκαν και οι απεργοί των ασφαλιστικών ταμείων. Πριν από λίγο ξεκίνησε η πορεία, που θα καταλήξει έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
Από σήμερα, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες 5νθήμερες απεργίες.
Οι δάσκαλοι θα απεργήσουν στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 48ης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Σε 48ωρη απεργία, Δευτέρα και Τρίτη, βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί στα ιδιωτικά σχολεία.

Newsroom Enet

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...