Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστρέφουν 1.250 από τους 2.001 «διαθέσιμους» καθηγητές

Υπουργική απόφαση ανοίγει ισάριθμες θέσεις σε ΙΕΚ και ΣΕΚ


Προσπάθεια απορρόφησης των εκπαιδευτικών που τέθηκαν το καλοκαίρι σε διαθεσιμότητα σε άλλες βαθμίδες γίνεται από το υπουργείο Παιδείας.

«Συνολικά, 1.250 εκπαιδευτικοί, από τους 2.001 που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, επανατοποθετούνται σε δομές του υπουργείου Παιδείας, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις, αλλά, όπως στην περίπτωση αυτή, επανατοποθέτηση σε άλλες θέσεις» δήλωσε σχετικά ο Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την απορρόφηση εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, σε άλλες υπηρεσίες και δομές της δημόσιας διοίκησης, όπου υπάρχουν ελλείψεις» συνέχισε ο υπουργός Παιδείας.

Την Τετάρτη είχε υπογραφεί υπουργική απόφαση από τον κ. Αρβανιτόπουλο που αφορούσε περίπου 900 εκπαιδευτικούς. Αφορούσε σύσταση θέσεων σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ).

Σήμερα, Πέμπτη, με τις διατάξεις του νόμου για το νέο λύκειο που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα συστάθηκαν άλλες 325 θέσεις διοικητικού προσωπικού στα ΙΕΚ και στις ΣΕΚ.

Τις θέσεις αυτές θα διεκδικήσουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα στις 23 Ιουλίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...