Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Aποκάλυψη της ΟΙΕΛΕ: Η …πλούσια προϋπηρεσία του τροϊκανού σωτήρα των σωτήρα των σχολαρχών

Το προφίλ στελέχους του ΔΝΤ που παρεμβαίνει στη χώρα μας, δίνει στη δημοσιότητα η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ). 


Η ομολογουμένως εντυπωσιακή σε στοιχεία, ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, αναφέρει τα ακόλουθα:

"Και ξαφνικά μπήκε στη ζωή της ελληνικής ιδιωτικής εκπαίδευσης το όνομα Niko Hobdari. Ο κύριος αυτός υπέγραψε e-mail εκ μέρους της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Ελλάδα προς το Υπουργείο Παιδείας με το οποίο ζητείται η κατεδάφιση των εργασιακών μας σχέσεων.
Τι εστί όμως Niko Hobdari και ποιες περγαμηνές κουβαλά ο ...έξοχος αυτός τεχνοκράτης, ώστε να «σώσει» την ιδιωτική εκπαίδευση; Ο εξ Αλβανίας ορμώμενος οικονομολόγος έχει εκπληκτικό ιστορικό διασώσεων χωρών και οικονομιών:

    Πρώτα απ΄ όλα, υπηρέτησε τη γενέτειρά του, την Αλβανία, ως υπάλληλος στο Υπουργείο Οικονομικών της από το 1988 έως το 1993 (ο άνθρωπος τα είχε περιέργως καλά και με το σταλινικό καθεστώς του Ραμίζ Αλία και με τους επιγόνους που κυριάρχησαν εν συνεχεία στην αλβανική οικονομία, αυξάνοντας ραγδαία τις οικονομικές ανισότητες).
    Έχει συμβάλλει με την παρουσία του την …αναζωογόνηση χωρών της Αφρικής, δηλ. της …Τανζανίας, που από τότε που το ΔΝΤ αποβιβάστηκε στη χώρα έχει δει του …Αβραάμ και του Ισαάκ τα καλά. Μια χώρα όπου, παρά τα τεράστια αποθέματα χρυσού και νικελίου, παρά το γεγονός ότι οι ξένες επιχειρήσεις που εδρεύουν εκεί έχουν αξία στο χρηματιστήριο που υπερβαίνει τα 600 εκατομμύρια δολάρια, έχει τεράστια κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα με όλο τον ορυκτό και τουριστικό πλούτο να έχει πωληθεί - με την αγαθή μεσολάβηση του κ. Hobdari και των φίλων του - σε κινεζικές, κυρίως εταιρείες, ενώ η ζωή των κατοίκων είναι …παραδεισένια. Κατά κυριολεξία μάλιστα, διότι κάτοικοι που αντιδρούν σε υπερεκμετάλλευση των ορυχείων (μήπως σας θυμίζει αυτό κάτι από Χαλκιδική;) βρίσκονται μυστηριωδώς νεκροί  (δείτε το link: http://allafrica.com/stories/201211260114.html). Επίσης στη χώρα ανθούν η πορνεία και η δια της βίας παιδική εργασία, ώστε να επωφελούνται οι καλοί «φίλοι» του κ. Hobdari. Όμως για να μην αδικούμε τον άνθρωπο, οι μισθοί στην Τανζανία είναι ιδιαίτερα υψηλοί και ανέρχονται στα 0,59 ευρώ την ώρα (όταν οι CEO των πολυεθνικών που στηρίζει στη χώρα το ΔΝΤ κερδίζουν εκατομμύρια δολάρια το χρόνο)…
    Λόγω των προηγούμενων «επιτυχιών» του και των μαγικών μεθόδων να εξαφανίζει εκατομμύρια από το κράτος και τους πολίτες και με μια απλή κίνηση να τα μεταφέρει σε μερικές δεκάδες τσέπες διεφθαρμένων ολιγαρχών, το ΔΝΤ θεώρησε ότι ο ευγενής ούτος άνθρωπος είναι ιδανικός να αναλάβει το πρόγραμμα «διάσωσης» της Ελλάδας ως  ο …Senior Economist της αποστολής του ΔΝΤ. Με αυτή του την ιδιότητα και πάντα σε συνεργασία με τους σχολάρχες σχεδιάζει τη μετατροπή του εκπαιδευτικού αγαθού σε εμπορικό προϊόν και των εκπαιδευτικών λειτουργών της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε υπαλλήλους μπακάλικων.

Να το χαίρονται το συνεταιράκι και σωτήρα τους οι του ΣΙΕΙΕ. Α, και για να μην ξεχαστούμε. Ποιοι από τους ιδιοκτήτες, πίσω από την πλάτη της κυβέρνησης και των κοινωνικών εταίρων, έσπευσαν να τον συναντήσουν στη Νέα Υόρκη και να ζητήσουν τη συμβολή του για την ισοπέδωση του εκπαιδευτικού αγαθού στα ιδιωτικά σχολεία;

 Όσο για τον κ. Hobdari, ένα έχουμε να πούμε. Ως Βαλκάνιος γείτονας θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα ότι εδώ δεν είναι Τανζανία. Κι όποιος τόλμησε να τσαλακώσει το Σύνταγμα, τους νόμους και, κυρίως, την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού έφαγε τα μούτρα του. Ας το έχει αυτό κατά νου, διότι λίγα είναι τα ψωμιά του (και των συνεργατών του) στη χώρα μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...