Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Απάντηση Ν. Νικολόπουλου σε δηλώσεις Αρβανιτόπουλου


Από το γραφείο τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος εξεδόθη η πιο κάτω ανακοίνωση...

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους ο Γενικός Γραμματέας του ΧΡΙ.Κ.Ε. Νίκος Νικολόπουλος να σχολιάσει το «περίφημο» ρηθέν του Υπουργού Παιδείας: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια χρόνου για αξιολόγηση, η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης», όπως αυτολεξεί δήλωσε ο κ. Κων. Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στο Ρ/Σ «Αθήνα 9.84» και την κυρία Νόνη Καραγιάννη, το οποίο αποτελεί την δικαιολογητική βάση της κυβέρνησης των καθηγητών δήλωσε:

«Το μέτρο της διαθεσιμότητας εκρίθη από το ΣτΕ αντισυνταγματικό και αντίθετο στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, όπως άλλωστε έχει συμβεί και με αποφάσεις διαφόρων Πολιτικών Πρωτοδικείων της χώρας.

Μόλις την προηγούμενη Τετάρτη το ΣτΕ επέεστράφη στο υπουργείο Παιδείας το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κάτι το οποίο ουσιαστικά σημαίνει πως οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση πρέπει να κριθούν και εκείνοι με τους κανόνες που ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.

Εξάλλου το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, σύμφωνα με όσα με πληροφόρησε η δικηγόρος Κωνσταντίνα Φουντέα, έκανε δεκτή αίτηση δύο εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ζητούσαν να ανασταλεί το μέτρο της διαθεσιμότητας στο οποίο είχαν τεθεί.

Οι Έλληνες δικαστές απεφάνθησαν και κατέγραψαν σε μία μεγάλης σπουδαιότητας απόφαση όσα διαλαλούσαμε ως Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, εντός και εκτός της Βουλής .

Τα επιχειρήματα που ακούστηκαν από τον Υπουργό Παιδείας στον Αθήνα 9.84 τ: «μυρίζουν γύψο και μας γυρίζουν πίσω στην σκοτεινή εποχή του ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ και ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ».

Η Κυβέρνηση όλη και ειδικότερα οι Σαμαράς – Βενιζέλος – Αρβανιτόπουλος, ένα δρόμο έχουν:

Να αναστείλουν το ΠΡΟΓΚΡΟΜ των διώξεων των αθώων και εντίμων εργαζομένων στην εκπαίδευση και σε όλο το δημόσιο τομέα.

Πρέπει να αποδείξουμε ότι σέβονται τις αποφάσεις των Δικαστηρίων και προς τούτο οφείλουν αμέσως να αποκαταστήσουν ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΘΕΝΤΕΣ επαναφέροντας τους στην δουλειά τους..

Όλα τα άλλα είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις» και οδηγούν σε «επικίνδυνους ατραπούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...