Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών σε Ρέθυμνο και Χανιά

Με συγκέντρωση στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων και πορεία μέσα στην πόλη άνοιξε και στο Ρέθυμνο η αυλαία των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που συμμετέχουν στην πενθήμερη απεργία της ΟΛΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕΡ:

Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη συμμετοχή των συναδέλφων κατά την 16/9, πρώτη ημέρα της απεργίας του κλάδου μας.  Εκτιμούμε ότι το ποσοστό συμμετοχής ήταν τουλάχιστον 95%.  Τα περισσότερα σχολεία, τόσο στην πόλη όσο και στην επαρχία, παρέμειναν κλειστά, δηλαδή είχαν συμμετοχή 100%.

Παρόμοια εικόνα για τα ποσοστά συμμετοχής υπάρχει και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Έχουμε κάνει μια πολύ καλή αρχή.  Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν σε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.  Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα και όλους τους εργαζόμενους σε συντονισμένο αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας και υγείας, για την υπεράσπιση της εργασίας.  Μπορούμε να νικήσουμε!

 ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων, στην οποία συμμετείχαν και μαθητές, ξεκίνησαν στα Χανιά οι κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών.

Καθηγητές, μαθητές, εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και εκπρόσωποι φορέων, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην πλατεία της δημοτικής αγοράς απ' όπου μετά από σύντομες ομιλίες ξεκίνησε η πορεία. Νωρίτερα, εκπαιδευτικοί είχαν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Χανίων Γιάννη Τσαμαντάκη, στην περιφερειακή ενότητα Χανίων το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία ήταν 99%. Σύμφωνα με τον ίδιο από τις 35 σχολικές μονάδες οι 30 δεν λειτούργησαν κατά την πρώτη ημέρα της απεργίας.

Οι εκπαιδευτικοί των Χανίων έδωσαν νέο ραντεβού, στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης, στην πλατεία της δημοτικής αγοράς καθώς θα συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ στις 7 το απόγευμα, όπου και θα ληφθεί απόφαση για το μέλλον των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών.

goodnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...