Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Λαύριο: Συνεδριάζουν εκτάκτως οι πρυτάνεις για τη διαθεσιμότητα 1600 διοικητικών

Ο υπουργός Παιδείας θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή να παραδώσει στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης  Κυριάκο Μητσοτάκη τα 1632 ονόματα διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, προκειμένου   να τον  παρουσιάσει στην τρόικα 

Εκτακτη συνεδρίαση των πρυτάνεων πραγματοποιείται σήμερα το μεσημέρι με μοναδικό θέμα συζήτησης τη «διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού στα ΑΕΙ - Περαιτέρω ενέργειες και δράσεις»

Η προθεσμία που έδωσε εγγράφως και προχθές το βράδυ ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος στους πρυτάνεις και τους προέδρους ΤΕΙ να του δώσουν ονόματα υπεράριθμων διοικητικών υπαλλήλων εξάλλου έληξε.

Στόχος είναι να τεθούν σε διαθεσιμότητα περί τους 1600 υπαλλήλους.    

Οι  περισσότερες διοικήσεις έστειλαν χθες στο υπουργείο Παιδείας τις εκθέσεις διοικητικής αξιολόγησης, επικαλούμενες έλλειμμα διοικητικού προσωπικού και όχι πλεόνασμα.

Ο υπουργός Παιδείας θα πρέπει να  παραδώσει στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης  Κυριάκο Μητσοτάκη ονόματα διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.

Ο μεγάλος όγκος των υπαλλήλων ΥΕ, ΔΕ, ΤΕ και ΠΕ, που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα προέρχεται από τα Πανεπιστήμια Αθηνών, το ΕΜΠ, το ΑΠΘ, ενώ ο μεγαλύτερος όγκος θα μετακινηθεί σε ΤΕΙ με πραγματικές ανάγκες προσωπικού.

Το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων θεωρεί επιτακτική την ανάγκη άμεσης συνάντησης με τον Πρωθυπουργό της χώρας και σημειώνει ότι «η επιλογή της αποδυνάμωσης των ελληνικών πανεπιστημίων είναι επιλογή αυτοκαταστροφική για τη χώρα. Αποδυναμώνοντας τα ελληνικά πανεπιστήμια στην πραγματικότητα αποδυναμώνεται η πορεία της χώρας προς την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία».

Τα πανεπιστήμια έχουν ζητήσει από την Πολιτεία, η αξιολόγηση των διοικητικών δομών τους να προχωρήσει άμεσα, με τον ορθόδοξο όμως τρόπο, αυτόν που πρότεινε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την προηγούμενη χρονιά, στην προκήρυξη του σχετικού προγράμματος με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, γνωστού και ως «Πρόσκληση 56».

Ζητούν  από την Πολιτεία να επισπεύσει τους ρυθμούς ανάθεσης του προγράμματος αυτού στα Πανεπιστήμια, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα, με επιστημονική μεθοδολογία, η αξιολόγηση των δομών τους.

Την απόφαση να απέχουν από τα διδακτικά τους καθήκοντα πήραν για το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων οι καθηγητές του ΤΕΙ Αθήνας.

Οι καθηγητές του Ιδρύματος προχωρούν σε αποφάσεις για διαθεσιμότητα από την Τρίτη και ως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου. Την Πέμπτη, 19 του μήνα, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, θα προχωρήσουν σε κοινή συνεδρίαση με καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τοπικών ΕΛΜΕ και τοπικών νοσοκομείων.

Υπό κατάληψη βρίσκεται όμως από τη Δευτέρα το πρωί και το ΤΕΙ Κρήτης. Οι Σύλλογοι Διοικητικού και Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών τους αποφάσισαν την πενθήμερη κατάληψη του Ιδρύματος, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και το εκπαιδευτικό προσωπικό με τριήμερη απεργία  έως τις 18 του μήνα.

1 σχόλιο:

  1. Οι απορίες μου είναι οι εξής για τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και ό,τι έγινε γύρω από αυτό το θέμα:
    1) Γιατί εξαίρεσε τους μηχανικούς κ.λπ.; 2) Μήπως, διότι πλήθος διδακτόρων από αυτούς, τους έκαναν, περιέργως ΙΔΑΧ στο ΕΜΠ και όχι μόνον αυτό, τώρα προωθούν Προεδρικό Διάταγμα να τους κάνουν ΕΕΔΙΠ; Μήπως, αυτά είναι «υπογείως» προσυμφωνηθέντα; 3) Πώς εξαιρείς παράνομα προσληφθέντα, μέλος οικογενειοκρατίας και βάζεις νόμιμα προσληφθέντες στην διαδικασία του προγράμματος διαθεσιμότητας; 4) Γιατί δέχεται να κλειδώνουν τα κτίρια του ΕΜΠ; 5) Γιατί, ενώ το ΕΜΠ δηλώνει απεργία υπαλλήλων κ.λπ., η μισθοδοσία βγαίνει κανονικά; Τι είδους απεργία είναι αυτή; Είναι «μαϊμού» απεργία; 6) Γιατί με τον ίδιο τρόπο που βγήκε η μισθοδοσία, δεν δόθηκε αντίστοιχη εντολή να σταλούν τα προσόντα των υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ, στα πλαίσια του προγράμματος διαθεσιμότητας, να γίνουν οι εγγραφές πρωτοετών κ.λπ.; 7) Γιατί σιωπά στην απέραντη οικογενειοκρατία και στις παράνομες προσλήψεις; 8) Πώς συγκρίνει τους νόμιμα προσληφθέντες με αυτούς, αντί να τους διώξει και ποινικά μαζί με τους υψηλά ιστάμενους που τους προσέλαβαν; 9) Γιατί, λέει ότι, στέλνει εισαγγελείς, για να συμμορφωθούν δημόσιοι λειτουργοί, αλλά ακόμη δεν είδαμε αποτέλεσμα; Δηλαδή, ούτε οι εισαγγελείς τα κατάφεραν;;;;!!!! 10) Όσον αφορά την ηλεκτρονική πλατφόρμα, που θα συμπλήρωσαν οι υπάλληλοι, ποιος εγγυάται την ορθότητα αυτών των στοιχείων, που εστάλησαν, ιδίως από τους παράνομα προσληφθέντες κ.λπ.;
    Όλα αυτά παραβιάζουν κατάφορα το Σύνταγμα, διότι: 1) Είναι ενέργειες διάσωσης των παράνομα προσληφθέντων και των επίορκων που τους προσέλαβαν. 2) Είναι ενέργειες εις βάρος άλλων κατηγοριών υπαλλήλων. 3) Είναι ενέργειες εις βάρος των νόμιμα προσληφθέντων. 4) Είναι ενέργειες εις βάρος άλλων ΑΕΙ (που δεν έχουν παράνομα προσληφθέντες, ούτε στρατιές μηχανικών κ.λπ.). 5) Είναι ενέργειες εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
    Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να ελέγξει, σε κάθε περίπτωση, τις παράνομες προσλήψεις ΙΔΑΧ (με πλαστές προϋπηρεσίες, δικαιολογητικά κ.λπ.), ακόμη και αν οι παράνομοι στην απογραφή έχουν δηλώσει οικειοθελώς διαθεσιμότητα, με δόλιο σκοπό να αποφύγουν τις διώξεις, οι ίδιοι και αυτοί που τους προσέλαβαν παράνομα. Επίσης, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ελέγξει την νομιμότητα πρόσληψης ΙΔΑΧ (με πλαστές προϋπηρεσίες, δικαιολογητικά κ.λπ.), οι οποίοι περιέργως εξαιρέθηκαν από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας στα ΑΕΙ.
    ΝΙΚΗΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...