Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου δίνει... άτοκα δάνεια σε καθηγητές για να επιβιώσουν!

Στα μνημονιακά τα χρόνια οι καθηγητές αναγκάστηκαν να βγουν στην ‘ζητιανά’ για να επιβιώσουν, με την ΕΛΜΕ Ηρακλείου να δίνει άτοκα δάνεια των 500 ευρώ σε όσους βρίσκονται σε αδιέξοδο, την ώρα που έρχονται και κουπόνια!


Συγκλονιστικά στοιχεία για την ένδεια των καθηγητών στο Ηράκλειο, αποκαλύπτει στο Creteplus.gr το μέλος της διοίκησης της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Αρετή Σπαχή.

Στην διάρκεια των τριών τελευταίων μνημονιακών χρόνων εκατοντάδες εκπαιδευτικοί στο Ηράκλειο έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης. Αποτέλεσμα, μέσα στην αγωνία για την επιβίωση των οικογενειών τους να ζητάνε οικονομική βοήθεια από το συνδικαλιστικό τους όργανο.

Άτοκα δάνεια … 500 ευρώ

Σύμφωνα με την κ. Σπαχή τους τελευταίους μήνες, έχουν δοθεί σε εκπαιδευτικούς του Ηρακλείου περί τα 500 άτοκα δάνεια, τα ποσά των οποίων κυμαίνονται από 500 έως 800 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση, γιατί , όπως εξηγεί η συνδικαλίστρια, δεν υπάρχει παραπάνω δυνατότητα.

«Τα χρήματα αυτά τα δίνουμε από το ταμείο αλληλοβοηθείας της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, και δυστυχώς οι αιτήσεις για οικονομική βοήθεια σε συναδέλφους που δεν τα βγάζουν πλέον οικονομικά πέρα και δεν μπορούν να ζήσουν τα παιδιά τους που σπουδάζουν για παράδειγμα, έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα» αναφέρει η κ. Σπαχή, και συνεχίζει: «Το δυσάρεστο είναι ότι το ταμείο αλληλοβοηθείας της ΕΛΜΕ Ηρακλείου αρχίζει να … στερεύει και δεν μπορούμε να καλύψουμε όλα τα περιστατικά συναδέλφων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σήμερα τεράστιο πρόβλημα».

Αξίζει να επισημανθεί ότι το ταμείο αλληλοβοηθείας της ΕΛΜΕ Ηρακλείου εγκρίνει άμεσα τις αιτήσεις οικονομικής βοήθειας που έχουν να κάνουν με θέματα υγείας Πάντως επειδή οι οικονομικοί πόροι της ΕΛΜΕ Ηρακλείου στερεύουν, έχει ζητηθεί από την ΟΛΜΕ να ‘κοπούν’ κουπόνια των 2-3 ευρώ, αίτημα που έγινε αποδεκτό, προκειμένου να διατίθενται στον κόσμο για την οικονομική στήριξη καθηγητών που έχουν ‘γονατίσει’ από τα οικονομικά προβλήματα, και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Μην ξεχνάμε, καταλήγει η κ. Σπαχή, από τις συνέπειες των χρόνων των μνημονίων οι μισθοί των καθηγητών αρχίζουν από τα 500 ευρώ, και φτάνουν τα 1350 ευρώ (εξαιρέσεις) για τα διευθυντικά στελέχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...