Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Σε συμβολική αναστολή της διοικητικής λειτουργίας προχωρά το ΑΠΘ

Από αύριο, Πέμπτη, έως την προσεχή Δευτέρα - Προγραμματίζει εκδηλώσεις για τις «επιπτώσεις» από την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας

Σε τριήμερη συμβολική αναστολή των διοικητικών του λειτουργιών προχωρά από αύριο, Πέμπτη, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπως αποφάσισε η σύγκλητός του.

Η απόφαση ελήφθη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ένταξη του διοικητικού προσωπικού του πανεπιστημίου σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Παράλληλα το ΑΠΘ στο διάστημα αυτο προγραμματίζει εκδηλώσεις μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο για την ανάδειξη «των επιπτώσεων» της εφαρμογής του μέτρου στο «επιστημονικό, ακαδημαϊκό και κοινωνικό έργο του ΑΠΘ».

Στην απόφαση υπογραμμίζονται, μεταξύ άλλων, οι συνέπειες στη λειτουργία σημαντικών δομών του ΑΠΘ (σεισμολογικός σταθμός, παροχή υπηρεσιών ιατρικής, οδοντιατρικής και κτηνιατρικής περίθαλψης, αρχαιολογικές ανασκαφές, αγρόκτημα, δάση, επιτροπή ερευνών, πρακτική άσκηση φοιτητών κ.τ.λ.).

Τέλος, η σύγκλητος του ΑΠΘ εξέτασε ως περαιτέρω βήμα, «την παραίτηση όλων των οργάνων διοίκησης του ΑΠΘ από τα διοικητικά τους καθήκοντα και τις αντίστοιχες διοικητικές θέσεις», στην περίπτωση πραγμάτωσης της σχεδιαζόμενης διαθεσιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...