Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Μεσσηνία: Ταξικό το νέο σχολείο υποστηρίζουν οι καθηγητές

"Το σχολείο που ετοιμάζει το υπουργείο είναι καθαρά ταξικό" κατήγγειλαν χθες οι καθηγητές της Μεσσηνίας στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το μεσημέρι στα γραφεία τους στην οδό Φραντζή. Κάλεσαν όλους τους καθηγητές στην επόμενη γενική συνέλευση που θα γίνει στην Πέμπτη στις 7 μ.μ. στο 6ο Λύκειο, αλλά και στην παμπεριφερειακή παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει το ίδιο πρωί στην Τρίπολη, στο γραφείο του Πέτρου Μισθού. Οι καθηγητές από την Καλαμάτα θα συγκεντρωθούν στις 9.30 το πρωί στον ΟΤΕ. 

"Είχαμε μεγάλη συμμετοχή στην πρώτη μέρα απεργίας, σε όλη την Ελλάδα το ποσοστό αγγίζει το 87-90% από ό,τι μαθαίνουμε" είπε ο Σωτήρης Ξανθάκης γραμματέας του Δ.Σ. της Α' ΕΛΜΕ.

Με τη σειρά του ο Κώστας Ηλιόπουλος μέλος του Δ.Σ., συνέχισε λέγοντας πως το νέο σχολείο θα εντείνει σε μεγάλο βαθμό τις κοινωνικές ανισότητες. Η μορφή του θα μοιάζει με αυτή που είχε πριν από 100 χρόνια. Θα είναι ένα ταξικό σχολείο, που θα έχει τις επιλογές για γενικό λύκειο, ΕΠΑΛ και Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης. "Θα χωρίζει τους μαθητές σε διανοητικά ικανούς και μη και θα επαναφέρει τις δέσμες, που όλοι θυμούνται τις δυσκολίες αυτού του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση" πρόσθεσε.

"Οι αλλαγές είναι πάρα πολλές, αλλά η αιχμή τους είναι το λύκειο" δήλωσε ο Δημήτρης Κουφόγιαννης. "Τα όσα ακούμε μας φέρνουν στο μυαλό εικόνες από το παρελθόν. Τότε που ελάχιστοι μπορούσαν να μάθουν γράμματα και όλοι οι υπόλοιποι δούλευαν. Σαν καθηγητές δεν μπορούμε να κοιτάζουμε στα μάτια τα παιδιά που βγαίνουν από τα πανεπιστήμια και είναι στην ανεργία. Δεν μπορούμε να βλέπουμε τους τυχάρπαστους πολιτικούς που δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους, να μας λένε "γαϊδούρια" και "τεμπέληδες". Οι υπαλληλίσκοι της ΕΕ βγαίνουν και εν μια νυκτί δίνουν εντολή για 2.500 απολύσεις. Ο αγώνας μας αυτός να δώσει τη σπίθα σε όλη την κοινωνία", υπογράμμισε.

Η Βαγγελιώ Παναγάκη επίσης μέλος του Δ.Σ. ξεκίνησε λέγοντας πως ο φτωχός καθηγητής κατεβαίνει σε απεργία διαρκείας γιατί έχει γίνει φτωχότερος. "Το σύνθημα "ψωμί - παιδεία - ελευθερία - δημοκρατία" είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, γι' αυτό και ζητάμε συμπαράσταση στον αγώνα μας από όλη την κοινωνία και από τους γονείς. Μαθαίνουμε ότι σύντομα και άλλοι κλάδοι ξεκινούν απεργία" είπε.

Ο πρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ Βασίλης Γεωργιόπουλος εξέφρασε την ενόχλησή του που πλέον υπάρχουν τμήματα με 27 παιδιά και μάλιστα τμήματα στις κατευθύνσεις. "Πώς θα γίνει μάθημα; Μόνο ημιμάθεια μπορούμε να δώσουμε σε τόσα παιδιά μαζί, η οποία είναι χειρότερη από την αμάθεια. Τα παιδιά σπρώχνονται στο φροντιστήριο ακόμη μια φορά, αφού θα μετράει ο βαθμός και από την Α' λυκείου. Επίσης, δεν είναι καθόλου απλό το θέμα της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών με επιπλέον 2 ώρες μαθήματος. Η αλλαγή αυτή θα οδηγήσει στο να υπάρχουν πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί και αργότερα σε νέες απολύσεις" τόνισε ο πρόεδρος.

.eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...