Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ξάνθη: Εκπαίδευση για κλάματα - Οι δάσκαλοι τσακώνονται για ένα μαρκαδόρο!

Το κουδούνι, όχι των σχολικών μονάδων, αλλά του κινδύνου χτυπούν οι δάσκαλοι της Ξάνθης, που περιγράφοντας την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η δημόσια εκπαίδευση στην περιοχή κάνουν λόγο για έναν σύγχρονο Καιάδα, με την κυβέρνηση να κατακρεουργεί τη δημόσια παιδεία, δυσχεραίνοντας το έργο των εκπαιδευτικών και επιβάλλοντας σε γονείς και μαθητές να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Το απόγευμα της Τρίτης (17-09-2013) ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο, περιγράφοντας με τα πιο μελανά χρώματα την εικόνα που αντικρίζουν οι ίδιοι καθημερινά μπαίνοντας στις αίθουσες διδασκαλίας.

Ήδη από πέρσι η χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων έχει μειωθεί κατά 60%, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, με τα προς διάθεση χρήματα να δαπανούνται για την καθαριότητα και τη θέρμανση των σχολικών αιθουσών, και πάλι να μην επαρκούν.

«Σίγουρα θα υπάρξουν και φέτος προβλήματα στα δημοτικά μας» σημειώνει στο thrakitoday.com, ο κ. Δημήτρης Ντούμος πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης, ενθυμούμενος φυσικά το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε πέρσι σε σχολείο της περιοχής όταν η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα λόγω συσσωρευμένων οφειλών. «Έχουμε ζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση και αναμένουμε» εξηγεί ο ίδιος, τονίζοντας πως μέχρι στιγμής έχουν καταφτάσει μόνο οι τρεις πρώτες δόσεις της χρηματοδότησης και αναμένονται άλλες δύο.

Η συρρικνωμένη χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων έχει μετατρέψει τα αναλώσιμα σε είδος προς εξαφάνιση, ενώ δεν λείπουν οι περιπτώσεις εκπαιδευτικών στην Ξάνθη που φτάνουν στο σημείο να “τσακώνονται” για τους μαρκαδόρους στους πίνακες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...