Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Μάχη για συνέχιση της απεργίας στα σχολεία

Γενικές συνελεύσεις τοπικών ενώσεων καθηγητών


Την Παρασκευή συνεδριάζουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ με το προεδρείο της ΟΛΜΕ, όπου θα ληφθεί και η τελική απόφαση για τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων των καθηγητών σε γυμνάσια και λύκεια, καθώς ολοκληρώνεται η πρώτη πενθήμερη απεργία με μεγάλα ποσοστά συμμετοχής. Σε εξέλιξη οι γενικές συνελεύσεις στις τοπικές ενώσεις των εκπαιδευτικών πανελλαδικά.

Η συνεδρίαση του προεδρείου της Ομοσπονδίας ολοκληρώθηκε χωρίς κοινή πρόταση όπως αναμενόταν προς τις ΕΛΜΕ. Οι παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνουν νέα 5μερη απεργία, το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) 48ωρες επαναλαμβανόμενες, η ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) μία 3ημερη και η ΔΑΚΕ (ΝΔ) μία 48ωρη.

Στις γενικές συνελεύσεις που είναι μαζικές οι καθηγητές μεταφέρουν το κλίμα της συμπαράστασης και της διάθεσης για συνέχεια, καθώς το απεργιακό ταμείο μπορεί να δώσει ανάσες στις πραγματικές πιέσεις από τις περικοπές στους μισθούς, ενώ από την κυβέρνηση ποντάρουν σε σημάδια κόπωσης τα οποία όμως κρίνεται κατά πόσο θα καθορίσουν..

Εκ μέρους των δασκάλων, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Χαράλαμπος Κόκκινος σημείωσε, ότι απόφαση για το μέλλον της απεργιακής κινητοποίησης θα ληφθεί το σαββατοκύριακο και σε συντονισμό με την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Από πλευράς συμμετοχής, «η χθεσινή ήμερα ήταν πολύ καλή και η σημερινή καλή» ανέφερε ο Χ.Κόκκινος. Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, χθες απήργησε το 85% των δασκάλων και σήμερα το 65%.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...