Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

«Πέφτουν οι τόνοι» στα πανεπιστήμια

Το απόγευμα αποφασίζουν οι πρυτάνεις - Επικρατούν οι «φωνές» που θέλουν ανοιχτά πανεπιστήμια


Το «καμπανάκι» που χτύπησαν για ανοιχτό πανεπιστήμιο οι πέντε πρώην πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών φαίνεται ότι εισακούστηκε από τους σημερινούς πρυτάνεις, που   συνεδριάζουν το απόγευμα της Δευτέρας, προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω στάση τους σχετικά με το κλείσιμο των ΑΕΙ, ύστερα από τη διαθεσιμότητα 1.349 διοικητικών υπαλλήλων  οκτώ πανεπιστημίων. 

Αν και οι πρυτάνεις εμμένουν στη θέση για ανάκληση της απόφασης της διαθεσιμότητας φαίνεται ότι ψυχραιμότερες φωνές επικρατούν, που θέλουν ανοιχτά τα πανεπιστήμια.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, το προεδρείο της Συνόδου ζήτησε να δοθεί «λύση διαλόγου» με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων και να γίνει επιστημονική αξιολόγηση των διοικητικών δομών τους.

Επίσης, αναμένεται τις επόμενες ημέρες προσφυγή πρυτάνεων στο ΣτΕ.

Όπως είπε ο προεδρεύων της Συνόδου, πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μυλόπουλος, «τα προβλήματα της Παιδείας δεν λύνονται στα δικαστήρια».

Ο κ. Μυλόπουλος σχολίασε έτσι το ότι οι πρυτάνεις των ΑΕΙ έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των σχετικών αποφάσεων του υπουργείου Παιδείας, αλλά και η ηγεσία του έχει στείλει έγγραφο στον Άρειο Πάγο, για να διερευνηθεί αν τελούνται αξιόποινες πράξεις με τις αποφάσεις Συγκλήτων των ΑΕΙ για αναστολή λειτουργίας τους.

Σε ό,τι αφορά στην αναστολή, οι πρυτάνεις είπαν ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν συμβολικές, «επικοινωνιακού τύπου», με στόχο να αναδείξουν το πρόβλημα, ενώ υποστήριξαν ότι δεν εμποδίστηκε πραγματικά η λειτουργία τους.

Επίσης, εκθέσεις αξιολόγησης που είχαν καταθέσει στο υπουργείο Παιδείας, είχαν διαπιστώσει   ελλείψεις 2.500 υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...