Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛΜΕ: Το 80% απήργησε στη δυτική Θεσσαλονίκη-«Μπλόκο» στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Σε συμβολική κατάληψη των δύο Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Θεσσαλονίκης προχώρησαν σήμερα δεκάδες καθηγητές, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους ενάντια στη διαθεσιμότητα. 


Το σημερινό ποσοστό συμμετοχής στην απεργία, αν και υποχώρησε, παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ειδικά στη δυτική Θεσσαλονίκη (80% εκτιμούν οι ΕΛΜΕ, 72% αναφέρει η Περιφερειακή Διεύθυνση).

Οι καθηγητές, που συγκεντρώθηκαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, στη Σταυρούπολη, ζήτησαν από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης να σταματήσει τις υπηρεσιακές μεταβολές κατά την περίοδο της απεργίας. «Δεν μπορεί την ώρα που υπάρχει απεργία να δουλεύει η Διεύθυνση και να ετοιμάζει λίστα πλεοναζόντων και συναδέλφων που θα μετακινηθούν υποχρεωτικά σε άλλες περιοχές», ανέφερε στο «agelioforos.gr» ο γραμματέας της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Λαθήρας. Εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ κατήγγειλαν την προφορική πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών στα Επαγγελματικά Λύκεια, προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις προαγωγικές εξετάσεις, στη θέση των καθηγητών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Η πρόσληψη, σύμφωνα με τον κ. Λαθήρα, γίνεται μέσω του τηλεφώνου και δεν ενημερώνουν τους ωρομίσθιους για το χρονικό διάστημα ή πόσες ώρες θα εργαστούν. «Επίσης, ζητούσαν από συναδέλφους να κάνουν αίτηση τοποθέτησης, ενώ ήταν απεργοί», τόνισε ο γραμματέας της Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ.

Κατάληψη από καθηγητές

«Ο προϊστάμενος, αφού υποσχέθηκε ότι θα επανεξετάσει το ζήτημα, δήλωσε πως είναι στο πλευρό μας. Εμείς ζητήσαμε να το δείξει εμπράκτως», συμπλήρωσε ο κ. Λαθήρας. Στα γραφεία της Διεύθυνσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, στην οδό Σαπφούς, η σημερινή διαμαρτυρία των καθηγητών έγινε μετά μουσικής.

Το στοίχημα της συμμετοχής

Ο πρόεδρος της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Ζαγανίδης, τόνισε πως όλα τα σωματεία πρέπει να κηρύξουν απεργία διαρκείας για να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, η οποία οδηγεί τους πολίτες στη φτώχεια και δεν έχει όραμα για τον τόπο. Να σημειωθεί πως χτες, πρώτη μέρα της απεργίας, απήργησε πάνω από το 93% των καθηγητών στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με εκπροσώπους των ΕΛΜΕ. Σήμερα εκτιμάται ότι έχει υποχωρήσει το ποσοστό, αλλά και πάλι διαμορφώνεται κοντά στο 80%, όπως τόνισαν συνδικαλιστές. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ανέφερε πως χτες απήργησε περίπου το 82% των εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη και το 83%-85% στην Κεντρική Μακεδονία. Σήμερα το ποσοστό συμμετοχής στην Κεντρική Μακεδονία μειώθηκε στο 65%, στην ανατολική Θεσσαλονίκη στο 54% και στη δυτική Θεσσαλονίκη στο 72%, σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση.

Αύριο, Τετάρτη, στις 10.00 π.μ., θα γίνει προσυγκέντρωση των εκπαιδευτικών στην πλατεία Αγίας Σοφίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ. Υπενθυμίζεται πως αύριο και μεθαύριο απεργούν και οι δάσκαλοι, καθώς η ΔΟΕ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ.

Αγγελιοφόρος
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...