Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

O Τ. Κουίκ για την παράταση κατά ένα ακόμα έτος των αποσπασμένων στο εξωτερικό εκπαιδευτικών


Η αποδόμηση της ελληνικής Παιδείας στο εξωτερικό, όπου υπάρχουν (και μάλιστα ισχυρές) ομογενειακές κοινότητες, συνεχίζεται χωρίς σταματημό.

Τα Μνημόνια της Τρόικας και της Νέας Ταξης Πραγμάτων για τον αφανισμό του ελληνισμού και της ελληνικής γλώσσας, είναι ψηλά στον κατάλογο του βαρύ τιμήματος που πληρώνει η Ελλάδα στα χέρια των υπηρετούντων αυτές τις πολιτικές.

Το κατεπείγον αίτημα του Θεόδωρου Βαρυτιμιάδη, Εκπαιδευτικού, Αιρετού στο Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Εκπαίδευσης της Ο.Δ. Γερμανίας κατά την περίοδο 2010-2012, αναφορικά με την παράταση κατά ένα ακόμα χρόνο, των αποσπασμένων στο εξωτερικό εκπαιδευτικών, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με Ενημερωτικό Σημείωμα που παραδόθηκε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ από τον ίδιο τον κ. Βαρυτιμιάδη:

«Από το Νοέμβριο του 2011 βρίσκονται σε εκκρεμότητα αιτήσεις θεραπείας εκπαιδευτικών αποσπασμένων στο εξωτερικό των οποίων παρατάθηκε η απόσπαση για ένα (1) μόνο έτος, ενώ θα έπρεπε η παράτασή τους να γίνει για δύο (2) σχολικά έτη. Όπως άλλωστε έγινε για εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στη Γερμανία κατά το ίδιο χρονικό διάστημα».

Όπως τονίζει ο Θεόδωρος Βαρυτιμιάδης «για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα, καλό θα ήταν να κατατεθεί μία νομοθετική ρύθμιση που θα διόρθωνε την άνιση μεταχείριση μεταξύ των εκπαιδευτικών που διένυσαν το πέμπτο (5) έτος απόσπασής τους στο εξωτερικό κατά το σχολικό έτος 2012-2013, γιατί αρκετοί από αυτούς έχουν ήδη λάβει το επιμίσθιο, ενώ οι υπόλοιποι δεν το έλαβαν».

«Αντιλαμβάνεσθε ότι με τις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ενέργειες σας στερείτε από τα ελληνικά σχολεία της Ομογένειας τους εκπαιδευτικούς, που θα γαλουχήσουν τα παιδιά μας και θα τα κάνουν να σκέπτονται και να αισθάνονται Έλληνες, που θα νοιώθουν μέσα τους την Ελλάδα, που θα προβάλλουν την Ελλάδα και θα σηκώνουν με υπερηφάνεια την ελληνική σημαία;», ερωτά τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την κατάθεση τροπολογίας σύμφωνα με την οποία «εκπαιδευτικοί που είχαν αποσπαστεί στις εκπαιδευτικές μονάδες του εξωτερικού και διένυσαν το πέμπτο (5) έτος της απόσπασης τους, ύστερα από παράταση κατά το σχολικό έτος 2012-2013, συνεχίζουν να λαμβάνουν το επιμίσθιο μέχρι τη λήξη ή τη διακοπή της παράτασής τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...