Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Συλλαλητήριο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στο ν/σ για το νέο λύκειο

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει την Τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση όσον αφορά τη δημόσια Παιδεία.


Η σχετική ανακοίνωση του τμήματος παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ: 

Η πολιτική της κυβέρνησης διαλύει τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά κατεδαφίζει τη δημόσια παιδεία. Νέα μέτρα και νέες πολιτικές σχεδιάζονται πυρετωδώς σε βάρος των εργαζομένων. Όσο ο λαός καταδικάζεται στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, όσο η οικονομία οδηγείται στην κατάρρευση και η νεολαία στην ανεργία, άλλο τόσο και η μόρφωση της νέας γενιάς γίνεται έρμαιο στις ορέξεις τυχάρπαστων πολιτικών.

Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, προσπαθεί να ξεθεμελιώσει τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά. Μαζί και την παιδεία. Το νεοφιλελεύθερης έμπνευσης νομοσχέδιο για το λύκειο που η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση αύριο, Τρίτη, στη Βουλή δημιουργεί ένα ακόμα πιο δύσκολο και ανταγωνιστικό σχολείο από αυτό που ξέρουμε, διώχνει τους πολλούς μαθητές από το λύκειο και τους οδηγεί στη φτηνή και υποβαθμισμένη κατάρτιση.

Διευρύνει τις μορφωτικές ανισότητες σε βάρος των πιο αδικημένων και θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τις οικογενειακές δαπάνες για μια παιδεία που δεν θεωρείται από την πολιτεία δικαίωμα για όλους αλλά προνόμιο για λίγους.

Πρέπει να τους σταματήσουμε.

Όλοι και όλες στο Σύνταγμα την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα.

Μόνο μια πανστρατιά του κόσμου της παιδείας, του μόχθου και της δημιουργίας μπορεί να βάλει τέρμα σε αυτό τον φρενήρη κατήφορο και να ανοίξει το δρόμο για μια ριζική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση της αριστεράς και θα έχει έναν ξεκάθαρο στόχο: την διασφάλιση του δικαιώματος όλων των παιδιών στη μόρφωση σε μια ποιοτικά αναβαθμισμένη εκπαίδευση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...