Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

2 ΒΙΝΤΕΟ - Ένταση σε κτίριο των οικονομικών υπηρεσιών του Καποδιστριακού

Εργαζόμενοι που επιμένουν στην απεργία εμποδίζουν συναδέλφους τους να μπουν στο κτίριο - Στον «αέρα» ακόμα τα μαθήματα - Συνεδριάζει η απεργιακή επιτροπή του Καποδιστριακού για να αποφασίσει για το... μέλλον των κινητοποιήσεων

Οξυμένα είναι τα πνεύματα έξω από το κτίριο που στεγάζει τα γραφεία των οικονομικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη Χρήστου Λαδά.


Διοικητικοί υπάλληλοι που επιμένουν στη συνέχιση της απεργίας βρίσκονται στην είσοδο του κτιρίου και με τη στήριξη ομάδας φοιτητών εμποδίζουν συναδέλφους τους να μπουν σε αυτό και να δουλέψουν μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων ότι «η απεργία έχει λήξει».


Σύμφωνα με το μέλος της απεργιακής επιτροπής, Ζαχαρία Τριγάζη, η κινητοποίηση γίνεται γιατί εκεί θα γίνουν οι διαδικασίες για την ένταξη σε διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ.





To περιστατικό αυτό έρχεται να επιτείνει την αίσθηση «εμφυλίου» στο στρατόπεδο των διοικητικών με αποτέλεσμα να παραμένει αβέβαιο αν την προσεχή Δευτέρα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα όπως έχει αποφασίσει η Σύγκλητος του ΕΚΠ καθώς με βάση την απεργιακή επιτροπή όλα θα κριθούν σήμερα.


Υπενθυμίζεται, ότι σε ανακοίνωση προς τα μέλη το Δ.Σ. του Συλλόγου του Πανεπιστημιού Αθηνών στη χθεσινή του συνεδρίαση, συζήτησε τα θέματα που προκύπτουν, μετά την συγκέντρωση της Τετάρτης που δεν είχε όμως απαρτία συνέλευσης, καθώς επίσης και το μέγα θέμα που δημιουργείται από παράπονα συναδέλφων σχετικά με τη συμπεριφορά της «απεργιακής επιτροπής» αποφάσισε:

α. να ενημερώσει τους συναδέλφους ότι η απεργία έχει λήξει. Όσοι δεν προσέρχονται στην εργασία τους, αναλαμβάνουν και την ευθύνη.

β. το Προεδρείο του Συλλόγου δεν μετέχει σε κάποια «απεργιακή επιτροπή», ούτε γνωρίζει ονόματα συναδέλφων που μετέχουν σ’ αυτή.

γ. Καταδικάζει τις αντικαταστατικές συμπεριφορές οι οποίες στοχοποιούν συναδέλφους και οδηγούν σε διασπαστικές κινήσεις.

Η απεργιακή επιτροπή στη συνέχεια εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η απεργία συνεχίζεται, ενώ το μέλλον της θα αποφασιστεί στη γενική συνέλευση της Παρασκευής.

«Η πρόεδρος του Συλλόγου παρενέβη στη γενική συνέλευση, ενώ την πρόταση της παράταξης παρουσίασε ο αντιπρόεδρος. Όταν διαπίστωσαν ότι δεν έχουν κανένα έρεισμα, αποχώρησαν με τις πενιχρές δυνάμεις που τους έχουν απομείνει λόγω της πλήρους ευθυγράμμισής τους με την πολιτική των διαθεσιμοτήτων και της προσφυγής τους σε υπόγειες διαπραγματεύσεις πίσω από τις πλάτες των εργαζόμενων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μαίνεται ο εμφύλιος των διοικητικών

Η απεργιακή επιτροπή δηλώνει από την άλλη ότι «το ΔΣ του Συλλόγου είναι έκπτωτο έπειτα από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Πανεπιστημίου».

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής ήταν: 210 ναι, 11 όχι, 10 λευκά. Κατά συνέπεια, το Διοικητικό Συμβούλιο είναι έκπτωτο με την ετυμηγορία των μελών του Συλλόγου» υποστηρίζουν τα μέλη της απεργιακής επιτροπής ενώ καλούν τους συναδέλφους τους στη νέα συνέλευση της Παρασκευής, προκειμένου -όπως λένε- να αποφασίσουν για το μέλλον της κινητοποίησης.

Την Πέμπτη, παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και Σύνοδος πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη με θέμα την κατάσταση στα πανεπιστήμια, ενώ σύμφωνα με το seleo.grαυτή την ώρα διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ έχουν συγκεντρωθεί στον χώρο του λεβητοστάσιου του ιδρύματος και πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας γιατί το πανεπιστήμιο παρέδωσε σε εργολαβικούς υπαλλήλους το τμήμα θέρμανσης.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...