Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Στάση εργασίας εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη

Με το σύνθημα «να γυρίσουν τώρα πίσω στα σχολεία οι συνάδελφοι/ισσες σε διαθεσιμότητα» εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης προχωρούν σε δίωρη στάση εργασίας στις 13.00 το μεσημέρι της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου και οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.


«Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της διαθεσιμότητας των συναδέλφων/ισσών μας, που ακόμη βρίσκονται σ’ αυτήν την κατάσταση από τον Ιούλιο του 2013, μεγάλο μέρος της Επαγγελματικής Τεχνικής Εκπαίδευσης οδηγείται στα χέρια των ιδιωτών, καθώς οι συνάδελφοι/ισσες μας "πηγαινοέρχονται" στα σχολεία και οι μαθητές των "καταργημένων" ειδικοτήτων αλλάζουν διαρκώς καθηγητές ή και δεν κάνουν μαθήματα καθόλου, και μάλιστα σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.

«Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα είναι οι σύγχρονες "Ιφιγένειες" που σφαγιάζονται στον βωμό της δημοσιονομικής εξυγίανσης και αντιμετωπίζονται σαν νούμερα και προαπαιτούμενα των δανειστών μας, Απαιτούμε την άμεση επαναλειτουργία των καταργημένων τομέων και ειδικοτήτων της ΤΕΕ και την επαναφορά των εκπαιδευτικών που βρίσκονται υπό το καθεστώς της διαθεσιμότητας στα σχολεία που υπηρετούσαν. Αυτή είναι η μόνη λύση που μπορεί να δώσει το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής σπουδών στη μαθητική νεολαία της ΤΕΕ και παράλληλα να δώσει τη δυνατότητα στους τελειόφοιτους μαθητές μας να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους. Το Δ.Σ. της Γ Ε.Λ.Μ.Ε. κηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 17/12/2013 στις 13.00 το μεσημέρι και καλεί στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης για παράσταση διαμαρτυρίας» προστίθεται στην ανακοίνωση των εκπαιδευτικών.

Πηγή: thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...