Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ανισότητες σε βάρος καθηγητών Φυσικών/Ραδιοηλεκτρολόγω

Για διακρίσεις - ανισότητες σε βάρος τους, που έχουν αντανάκλση στην εκπαιδευτική διαδικασία κάνουν λόγο 52 καθηγητές της ειδικότητας του Φυσικού/Ραδιοηλεκτρολόγου.


Στο κείμενό τους οι καθηγητές τονίζουν τα εξής: "Είμαστε 52 Φυσικοί Ραδιοηλεκτρολόγοι που αποφασίσαμε ότι πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στην αδιανόητη συμπεριφορά του Υπουργείου στον κλάδο μας. Είμαστε διορισμένοι εκπαιδευτικοί στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στον κλάδο ΠΕ12.10 με τίτλο Φυσικοί Ραδιοηλεκτρολόγοι και για τον διορισμό μας το Α.Σ.Ε.Π απαιτεί να έχουμε πτυχίο Φυσικής και Μεταπτυχιακό τίτλο στην Ηλεκτρονική Φυσική Ραδιοηλεκτρολογία.


Με λίγα λόγια είμαστε καθηγητές Φυσικής με Μεταπτυχιακό τίτλο στην Φυσική. Το υπουργείο Παιδείας κατά παράβαση και υπέρβαση της κοινής εκτός Ελλάδος λογικής δεν μας δίνει την διδασκαλία της Φυσικής με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις που την έχουν οι Φυσικοί του κλάδου ΠΕ 04.01.

Οι οποίοι Φυσικοί του κλάδου ΠΕ 04.01 διδάσκουν και ορθά τη Φυσική όπως το Α.Σ.Ε.Π απαιτεί μόνο με το πτυχίο Φυσικής. Όλοι οι εκπαιδευτικοί σε όλους τους κλάδους διδάσκουν σε Α ανάθεση στα σχολεία μαθήματα που άπτονται στο Βασικό τους πτυχίο.

Μόνο σε εμάς το υπουργείο Παιδείας εφαρμόζει το εξαιρετικό νομοθετικό κατά αυτό, νομοαρνητικό κατ’ εμάς μέτρο να μη μας δίνει το δικαίωμα να διδάσκουμε σε Α ανάθεση μαθήματα που άπτονται στο Βασικό μας πτυχίο. Το υπουργείο Παιδείας δεν μας δίνει τη Φυσική σε Α ανάθεση παρόλο που για το διορισμό μας μέσω Α.Σ.Ε.Π απαιτεί να έχουμε ως Βασικό πτυχίο το πτυχίο Φυσικής και επιπλέον απαιτεί να έχουμε και Μεταπτυχιακό τίτλο στην Ηλεκτρονική Φυσική. Στη δύσκολη και αβέβαιη κοινωνική και οικονομική συγκυρία που ζούμε στην Ελλάδα, αποφασίσαμε οι 52 Φυσικοί Ραδιοηλεκτρολόγοι να δώσουμε συλλογικά και συντεταγμένα, αλλά κόντρα στο κύμα, σε ταραγμένα νερά, μια μεγάλη μάχη για να κρατήσουμε ψηλά τις αξίες μας, το ηθικό μας, το επιστημονικό πρότυπο λειτουργίας μας, να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τους συναδέλφους μας, την εμπιστοσύνη των συνανθρώπων μας, την εικόνα και το κύρος μας.

Στην προσπάθεια μας έχουμε σύμμαχο και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) ο πρόεδρος της οποίας έχει υπογράψει υπόμνημα προς το υπουργείο όπου υποστηρίζει το αυτονόητο: Η Φυσική πρέπει να διδάσκεται σε Α ανάθεση από τους Φυσικούς ΠΕ 04.01 ή και από Φυσικούς με Μεταπτυχιακό στην Ηλεκτρονική Φυσική Ραδιοηλεκτρολογία ΠΕ 12.10. Δεν είμαστε σε ρήξη με κανένα συνάδελφο, ούτε καν με το υπουργείο που μας αδικεί εφαρμόζοντας μόνο στον κλάδο μας το εξαιρετικό νομοθετικό μέτρο -ακριβέστερα νομοαρνητικό - που δε μας δίνει τη δυνατότητα να διδάσκουμε μαθήματα που άπτονται στο Βασικό πτυχίο μας, παρά μόνο στο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης μας.

Δεν μας δίνουν την δυνατότητα να διδάσκουμε Φυσική με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις όπως οι Φυσικοί του κλάδου ΠΕ 4.01 μόνο και μόνο γιατί ανήκουμε στην κλάδο ΠΕ 12.10!!! Είμαστε σε ρήξη εμείς κι όσοι μας στηρίζουν με την φιλοσοφία και όπου αυτή εφαρμόζεται του αδιανόητου σε βάρος πάντα του αυτονόητου.

Είμαι σίγουρος πως θα δώσουμε αυτό τον αγώνα με αξιοπρέπεια με πάθος, με λογική, με αγάπη για αυτό που κάνουμε αλλά κι για όσα δεν μας αφήνουν να κάνουμε. Στο σημείο αυτό να σας ενημερώνουμε ότι ήδη έχουμε έρθει σε επαφή τόσο ηλεκτρονικά μέσω του υπομνήματος που σας επισυνάπτουμε όσο και δια ζώσης στα κεντρικά γραφεία με εκπρόσωπο της κ. Καλαμάρη με το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εικόνα που σχηματίσαμε είναι ότι έχουν αντιληφθεί το ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ που εφαρμόζει σε βάρος μας το Υπουργείο αντί για το αυτονόητο. Από σας θα θέλαμε να δημοσιεύσετε το πρόβλημά μας και να έχουμε την στήριξή σας με την προϋπόθεση φυσικά ότι συμφωνείτε με το δίκαιο και αυτονόητο του αιτήματος μας. Τέλος, Αξιότιμοι κύριοι/ες, σας πληροφορούμε ότι ήδη έχουμε αναρτήσει στο Διαδίκτυο ψήφισμα ΘΕΤΙΚΗΣ διαμαρτυρίας για την ακατανόητη συμπεριφορά του Υπουργείου Παιδείας έναντι του κλάδου μας".

Tέλος ζητούν τη διαδικτυακή υπογραφή συμπαράστασης όσων το επιθυμούν, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...