Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί υπάλληλοι στα ΑΕΙ -Δηλώνουν πως «παραμένουμε σε επαγρύπνηση»

Tην προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΕΙ). Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας και παραμένουμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα μέχρι η κυβέρνηση να υλοποιήσει με ταχύτατους ρυθμούς τις δεσμεύσεις της στην κατεύθυνση εκείνη που ακριβώς προσδιορίστηκαν».

Οι διοικητικοί υπάλληλοι με την υποχώρησή τους ζητούν:

Nα διασφαλιστεί ότι, δεν θα χάσει ούτε ένας διοικητικός υπάλληλος από αυτούς που τίθενται σε διαθεσιμότητα την εργασία του, ότι θα εργάζονται δηλαδή στα ιδρύματα με ενδο-ιδρυματική ή δια-ιδρυματική κινητικότητα, κάτι που εξαρχής ετέθη ως βασικό αίτημα μας (καμιά απόλυση).

Να διασφαλιστεί ότι, κανείς από τους συναδέλφους που δεν απογράφηκαν δεν θα τεθεί σε αργία, δεν θα παραπεμφθεί σε πειθαρχικό και ότι θα τεθεί σε κινητικότητα (εφόσον συντρέχει λόγος) επί ίσοις όροις με τους άλλους υπό διαθεσιμότητα συναδέλφους, χωρίς μηδενική ή αρνητική μοριοδότηση.

Να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων μέσα από την επαρκή και αναγκαία στελέχωση τους.

Να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στον πίνακα κατάταξης (διαπιστωτική πράξη) λαμβανομένων υπόψιν των πινάκων με τα πραγματικά στοιχεία μοριοδότησης που θα στείλουν οι διοικήσεις των ιδρυμάτων αλλά και των ενστάσεων που υποβλήθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση δεν απεμπολούμε αιτήματα και θέσεις για την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των πανεπιστημίων, η υπονόμευση του οποίου μέσα από το νέο πλαίσιο (Ν.4009/2011) αλλά και άλλων νομοθετικών ρυθμίσεων θα μας βρει απέναντι.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της ισχύος των διαπιστωτικών πράξεων δεδομένου ότι πολλοί εκ των συναδέλφων που αναγράφονται σε αυτές, έχουν αναλάβει την ευθύνη της έκδοσης και υπογραφής διοικητικών και λογιστικών πράξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...